Stor besvikelse för världsrekordhållaren

Foto: TV4
SPORTBLADET

Världsrekordhållaren i stavhopp Renauld Lavillenie lyckades inte vinna inför hemmapubliken i Paris när han rev ut sig på 5,77.

Då tröstades han av brodern efter misslyckandet.

– Han är väldigt ledsen kan vi se, säger TV4-experten Lennart Julin sändning.

Fransmannen Renauld Lavillenie, 30, innehar världsrekordet i stavhopp. Hans 6,16 som han hoppade i Donetsk, Ukraine, 2014 gäller fortsatt som det högsta i världen.

Men under lördagens Diamond League-tävlingen på hemmaplan i Paris, gick det betydligt sämre för 30-åringen.

Ingångshöjden 5,62 klarade fransmannen på första försöket, men när sedan ribban höjdes till 5,77 rev han ut sig och segern gick istället till amerikanen Sam Kendricks som klarade 5,82.

– Mina franska kollegor här nere i den mixade zonen utbrast precis ”Big fiasco” stort fiasko för honom och tror inte det kommer bli speciellt lätt att intervjua honom när han kommer till den mixade zonen, säger Anna Brolin i TV4.

När 30-åringen väl kom till den mixade zonen var han öppen med sin besvikelse över resultatet.

– Det var stor frustration från min sida, men även om jag var riktigt dålig blev jag ändå tvåa i tävlingen. Det är fem veckor till VM så jag har mycket tid på mig, säger han till TV4.

Riktigt besviken

Efter misslyckandet begravde Lavillenie huvudet under en handduk och tröstades av sin bror.

– Han är väldigt ledsen kan vi se, Renauld. Hemmaplan, huvudperson och lite affischnamn för den här tävlingen. Han hoppade ju inte dåligt, men han är inte där han var när han var bäst, säger experten Lennart Julin i TV4.

Men som plåster på såren kan Lavillenie glädja sig att Diamond League inte är kört.

Till den här säsongen är reglerna ändrade och det räcker att segra i finalen av Diamond League för att vinna huvudpriset.

– Han gillade inte ändringen, men jag tror nästan nu att han börjar tycka det är bra. Det gör ju att chansen ökar för att han ska komma i riktigt bra form inför finalen, menar Julin.

´▪▪▪

Det enda svenskhoppet på galan var Fanny Roos.

Kulstötaren har gjort 18,16 meter i sommar och är därmed klar för VM i London, men skulle gärna förbättra sitt personbästa åtminstone en centimeter. Helena Engmans svenska rekord från 2010 är nämligen 18,17.

Strul med tekniken förstörde möjligheterna på Stade Charléty, där det som längst blev 17,68 meter.

– Det är tajmingen. När det är tävling blir man lite stressad. Det går lite snabbt, sade Roos till TV4.

Kinesiskan Gong Lijiao vann tävlingen på 19,14. Roos slutade sexa, med två stötare bakom sig.

– Det är jag lite nöjd med i alla fall, sade hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott

Stavhopp