Superveckan: Monsterkontrakt och OS-medalj

Penny Oleksiak är nu uppe i sex OS-medaljer i karriären.
Penny Oleksiak är nu uppe i sex OS-medaljer i karriären.

Syskonen Oleksiak har en otrolig vecka bakom sig.

Det inleddes med att hockeyspelande Jamie signade ett monsterkontrakt med nya Seattle Kraken.

Bara dagar senare tog systern Penny OS-medalj i 200 meter fristil – och blev den främsta kanadensiska sommarolympiern någonsin.

Det är inte långt till tanken om att det sitter i generna. Ett syskonpar på högsta elitnivå, men i helt olika sporter.

Hockeyspelaren Jamie Oleksiak blev ett av affischnamnen i nystartade NHL-laget Seattle Krakens expansionsdraft. Han signade ett monsterkontrakt på fem år – värt en kvarts miljard kronor. Med det fördubblar han sin årsinkomst jämfört med vad han tjänade i Dallas Stars.

– Jag är glad att vara här. Det var en alldeles för bra möjlighet för att kunna tacka nej. Det var en no-brainer, säger han till NHL.com om kontraktet.

Jamie Oleksiak under presentationen av Seattles nya NHL-lag.
Jamie Oleksiak under presentationen av Seattles nya NHL-lag.

”Helt galet”

Bara dagar senare var det lillasysters tur. Simmerskan Penny Oleksiak hade lyckats toppa formen till olympiska spelen och tog bronsmedalj på 200 meter fristil. Redan som 20-åring har hon nu tagit sex olympiska medaljer, vilket gör henne till den kanadensare som har tagit flest medaljer på sommar-OS.

– Det är helt galet. Jag tror inte riktigt det har sjunkit in än. Jag älskar verkligen OS. Jag känner mig inte klar än så jag hoppas att det är ännu mer som väntar, säger hon efter guldet enligt CBC.

Man kan tänka sig att det blir ett firande när syskonen båda är hemma i Kanada nästa gång.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.