OS 2021 i Tokyo

Hoppade i OS-sängarna – nu ber israelerna om ursäkt

Av: 

Moa Berander

SPORTBLADET

Israeliska basebollaget bestämde sig för testa de omtalade antisex–sängarna.

Nio av dem hoppade i sängen samtidigt – och nu tvingas de be om ursäkt.

– Vi menade inte att vara respektlösa, säger spelaren Benjamin Wanger enligt RT Sport.

Sängarna i OS-byn har blivit rejält omtalade. De är uppbyggda av kartong och det spekulerades kring att det var för att deltagarna inte skulle kunna ha sex i sängarna. Detta då det är förbjudet enligt coronarestriktionerna i byn.

Israels basebollag bestämde sig för att se hur hög sanningshalten var i spekulationerna. I en video syns de hoppa i sängen, fler och fler till de till slut är nio stycken som hoppar samtidigt.

Sängen håller. Utifrån vad som syns på videon är de inte så känsliga som de har målats upp att vara. Men testet uppskattades inte.

”Barnsligt prank”

Medlemmar ur den olympiska organisationen har tagit illa upp av videon och nu har en av spelarna, Benjamin Wanger, bett om ursäkt på Instagram.

– Vi ber verkligen om ursäkt om någon tog illa upp. Vi ville bara visa upp hur bra och stabila sängarna i OS-byn är. Vi hade en säng över och hade fått veta att de bara skulle återvinnas när spelen var över, säger han i videon.

Han lägger också till att de alla uppskattar sängarna och att det är ett bra alternativ även för framtida OS, då de är just återvinningsbara.

Även förbundskaptenen Peter Kurz ber om ursäkt efter händelsen.

– Det var ett barnsligt prank från spelarnas håll. De bad om ursäkt och har visat mycket ånger över den busaktiga handlingen, säger han.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll Medaljligan OS 2021

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Georgiska OS-duon kastas ut efter regelbrott

ÄMNEN I ARTIKELN

OS 2021 i Tokyo

Sommar-OS 2021

Baseball

Sommar-OS