Fredricson: Jag tror inte det är omöjligt

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

GÖTEBORG Han har redan ett skönt lagsilver om halsen. Men mätt är han inte.

Nu laddar Peder Fredricson om för att bli Europamästare i morgon, söndag. 

– Jag tror inte det är omöjligt, säger han.

Peder Fredricson har hittills inte rivit ett hinder i EM och ligger kvar i ledningen. Nu ska han ladda om genom att först fira lagsilvret med gänget och sedan ta tillvara lördagens vilodag så bra som möjligt.  

– Vi ska se se till att All In mår så bra som möjligt. Röra på honom lite i morgon och låta honom få massage. Det gäller att han pigg och fräsch på söndag, säger Fredricson.   

”En egen massör”

Vad gör du själv? 

– Jag har inte kommit så långt. Mer än att jag inte ska göra för mycket saker. Ta det lite lugnt bara. Jag har också en egen massör med mig. Och så har jag min fru här. 

Du är i topp inför den individuella finalen. Är du lika lugn som tidigare?

– Jag vet inte än. Men det är klart att jag är jätteglad nu. Jag tycker det ser coolt utan att det står nollor hela vägen och sedan ett i resultatlistan.

Du har makten i dina händer på söndag, eller hur?

– Ja, verkligen. Men det är precis som vi var med laget igår. Det kommer bli tufft på söndag. Två riktigt rejäla rundor och det är superryttare här med världens bästa hästar. Jag ska försöka ge dem en match.

Lyckan han – då blir det guld

Suveräna lagkamrater betyder mycket.

– Vi har haft så trevligt och hade en superkul middag i går. Vi fokuserar och är seriösa men  vi har riktigt kul ihop. Henrik Ankarcrona har gjort ett superjobb. Det ger energi. 

Att redan ha en medalj runt halsen, har det någon mental betydelse inför söndagen?

– Nej, jag har mitt mål inställt på att jag vill försöka göra två felfria rundor inom tiden på söndag. Jag tror inte det omöjligt att göra det heller.

Lyckas han tar han guld.

ARTIKELN HANDLAR OM