Popstjärnan Pink stöttar det norska landslaget

Det norska damlandslaget i beachhandboll bötfälldes efter de spelat en match i shorts.

Nu stöttas damerna av popstjärnan Pink.

”Jag betalar gärna era böter”, skriver hon på sin Twitter.

Innan EM skickade det norska damlandslaget i beachhandboll in en ansökan om att få spela i lårlånga tights – men ansökan nekades.

I EM-bronsmatchen mot Spanien valde det norska damlandslaget ändå att spela i shorts i stället för bikinitrosor som de vanligtvis spelar i.

Efter matchen bötfälldes det norska förbundet av det internationella handbollsförbundet och tvingades betala 1 500 kronor per spelare.

Efteråt har beslutet från handbollsförbundet kritiserats och laget har stöttats av många. Exempelvis har det norska förbundet fått mängder av samtal där personer erbjudit sig att betala böterna.

Nu får landlandslaget även stöd av den amerikanska popstjärnan Pink.

”Jag är väldigt stolt över det norska kvinnliga handbollslaget för att de protesterar mot de sexistiska reglerna gällande deras ”uniform”. Europeiska handbollsförbundet bör få böter för sexism. Bra gjort tjejer, jag betalar gärna era böter. Fortsätt så”, skriver Pink på Twitter.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.