Sportbladet bjuder på handbollspodd varje kväll

”Inte varit så här taggad sedan Söul 1988”

Herrarna kan ta guld och damerna hoppas skrälla.

Handbollen blir en höjdare i OS.

Då punktmarkerar Sportbladet turneringen och bjuder på handbollspodd varje kväll med vår reporter Johan Flinck och experten Per Johansson.

Sportbladet har en återkommande handbollspodd sedan flera år.

Men under OS växlar vi upp, tar in Per Johansson som permanent gäst och bjuder på en ny podd varje kväll med start på fredagen med det stora förhandsavsnittet.

Varför detta, Johan Flinck?

– Jag kommer att hårdbevaka OS-handbollen och hänga i arenan mest hela dagarna, där det spelas sex matcher varje dag under gruppspelet – herrarna varannan dag och damerna varannan. Då har man ganska mycket intryck, tankar och snack som inte får plats i text på sajten när det pågår så mycket annat samtidigt.

– I kombination med att tv knappast heller kan bereda lika mycket utrymme till handbollen som under ett vanligt mästerskap så tänkte jag att då kan de handbollsintresserade få snacket och analyserna i podden i stället.

– Jag tänker också att Per inte kan vara lika nördig i linjär tv under ett OS som vi vet att han kan vara. Det kommer han få utlopp för i podden.

En halvtimme varje kväll

Hur ser formatet ut?

– Vi kör cirka en halvtimme och släpper ett avsnitt varje kväll klockan 20 svensk tid. Premiären på fredagen blir dock lite längre eftersom vi går genom alla lagen och Per tippar båda turneringarna fram till och med finalerna.

– Podden publiceras i flödet hos vår vanliga handbollspodd. Det här bli er kajplats i handbollsetern under OS.

Varför Per Johansson?

– Jag kan inte se någon bättre expert när det är ett mästerskap med både damer och herrar samtidigt. Han har järnkoll på båda och kommer dessutom jobba med OS hela tiden i tv. Sedan kan han verkligen formulera sig, bjuder gärna på sköna oneliners och anekdoter och har själv varit med på två OS som förbundskapten. Han har starka åsikter, är inte rädd för att torgföra dem och kan vara mycket slagkraftig.

– Min vanliga poddkompis, Robin Nilsson från Kristianstadsbladet, kommer också att göra några gästspel.

Hoppas på inspel från lyssnarna

Vad kommer podden innehålla?

– Det blir som sagt intryck från vad vi sett under natten/dagen. Per bjuder på vassa analyser och jag hoppas ha med mig några guldkorn från den mixade zonen. Per kommer säkert få lista och ranka saker emellanåt och så hoppas vi på inspel och frågor från lyssnarna, som är välkomna att höra av sig på mejl (johan.flinck@aftonbladet.se) eller Twitter (@JohanFlinck).

Hur känns detta?

– Jag har inte varit så här taggad inför ett OS sedan jag som 13-åring laddade för att se allt från Söul 1988. Det sket sig efter ett dygn. Det kommer inte det här att göra.

Allt inför sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.