Hon rasar mot sin egen tvillingsyster

”Det här är det värsta som finns”

Publicerad:

SPORTBLADET

OBERSTDORF. Lotta Udnes Weng fick sin VM-sprint förstörd.

Av tvillingsyrran Tiril.

– Jag tänker dra på henne en smäll, säger Lotta.

Ingen står Lotta Udnes Weng lika nära som tvillingsyrran Tiril, men i VM-sprintens semifinal kom de lite för nära varandra – vilket ledde till att Lotta gick i backen och slutade sist i heatet.

Efteråt var hon fly förbannad på sin egen syster.

– Jag blir irriterad på henne, det blir jag. Vi har högt till tak så jag kommer dra på henne en smäll efter detta, säger Lotta till Dagbladet.

”Värsta som finns”

Hon hade ett bra utgångsläge när ungefär halva loppet återstod. Det var då syrran kom i vägen.

– Min upplevelse är att jag går i innerspåret och att hon (Tiril) kommer för tätt inpå. Det är trist att ett fall ska förstöra mina chanser. Det är det värsta som finns, säger Lotta.

Foto: Lise Åserud / TT
Foto: Lise Åserud / TT

”Får fjäska sen”

Det var förstås ingen medveten fällning av Tiril och efteråt lägger hon sig platt och ber om ursäkt till syrran.

– Det var mitt fel, så jag förstår att hon blir besviken. Jag får krypa till korset och fjäska med lite godis och coca cola sen. Jag får vara hennes betjänt kommande dagar, säger hon.

– Vi är ett team och vill att båda ska prestera. Sen ödelägger jag för henne, det känns tråkigt. Det kunde lika gärna varit tvärtom. Hon är besviken och jag har dåligt samvete, säger hon till Sportbladet.

Men hon kan samtidigt inte låta bli att pika sin syster.

– Jag tror ärligt talat att jag var piggare än Lotta i dag, så på så vis var det den bästa tvillingsystern som gick till final, tror jag. Hon sa till mig att om jag nu ska förstöra hennes lopp så borde jag ha gjort bättre ifrån mig i finalen (Tiril kom sist, reds.anm).

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN