Zachrissons hälsning till Sörenstam: ”Hon gör allt med perfektion”

Annika Sörenstam, 50, gör comeback på LPGA-touren efter 13 år.

Det förvånar inte Göran Zachrisson, 82.

– Jag har faktiskt väntat på det, säger han till Sportbladet.

Annika Sörenstam meddelade under tisdagen att hon gör sensationell comeback på LPGA-touren efter 13 års frånvaro. 50-åringen ska gästspela på sin hemmabana Lake Nona Golf.

En som tog emot nyheten med glädje var Göran Zachrisson.

– Ja, hon är ju världens bästa golfspelare, säger han när Sportbladet når honom.

Tror du att hon fortfarande är det?

– Det vågar jag inte stå för. Men hon gör ju ingenting om hon inte vet vad hon gör. Hon är inte bara duktig på att koka potatis så den blir perfekt. Hon gör allt med perfektion. Hon gör det här för att hon vill. Hon vill visa var skåpet ska stå.

Tror på Sörenstam

Är du förvånad att hon ska tävla igen?

– Jag har faktiskt väntat på det. Jag har inte talat med henne, men det här är det hon kan bäst. Hon har en ovanligt stor förmåga att ta sig an ett uppdrag och genomföra det. Den här gången är det hon som bestämmer och ingen har bönat och bett. Hon har nog tittat sig omkring och sett hur bra de andra är och hon hade inte gjort det här om hon trodde på det.

Återkomsten sker i Orlando, Florida, den 25–28 februari.

Besviken på tv-bolagen

Den numera 82-årige folkkära sportkommentatorn och golfprofilen har kommenterat The Open Championship sedan 1966. 2019 dömdes han till skyddstillsyn med samhällstjänst 40 timmar efter att ha kört rattfull och sedan dess har Zachrisson inte synts till i TV-rutan. Hans tidigare arbetsgivare Viasat och SVT har heller inte hört av sig.

– Jag får inte arbeta med det här längre. De tycker inte jag duger. Ingen har hört av sig från varken från SVT eller Viasat. Jag vet inte hur de bedömer mig… men bedömer mig det gör de. Jag har egentligen inget att invända mot det. Det enda jag har rätt att invända mot är att ingen ringt, skrivit eller hört av sig och frågat hur jag mår eller ens önskat mig lycka till. Inte ett ljud. Jag har arbetat mycket för de där tv-bolagen. Det förvånar mig. Jag tycker det är dåligt.

Tänker du ringa och önska Annika lycka till?

– Ja självklart. Önska lycka till, det måste man göra.

Annika Sörenstam vann 72 tävlingar på LPGA-touren fram till 2008, varav tio majors, och blev utsedd till årets spelare vid inte mindre än åtta gånger under sin karriär.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.