Svenskt VM-guld till Sundling och Dahlqvist

OBERSTDORF/STOCKHOLM. Maja Dahlqvist och Jonna Sundling är världsmästare.

Sverige försvarade VM-guldet i teamsprinten från 2019 – efter stort drama.

– Många är glada för min skull. Det blir man rörd av, säger Dahlqvist till Sportbladet.

Maja Dahlqvist och Jonna Sundling svarade upp till förväntningarna i teamsprinten när de tog hem guldet. Efter en felfri semifinal var det samma säkerhet i finalen. Duon ledde egentligen från start till mål.

När Dahlqvist lämnade över till Sundling i sista växlingen utmanades Sverige främst av Ryssland och Schweiz.

26-åringen från Vindeln gjorde ett ryck i sista backen och parkerade ryskan. På upploppet var det en spurtuppgörelse mot Nadine Fähndrich.

– Det känns väldigt kul och lite ofattbart att VM gått så bra för mig hittills. Vi fick kämpa för det och hade en plan att vara offensiv. Att vi lyckas hålla det är hela vägen in tyder på att vi är starka och har bra saker under fötterna, säger Jonna Sundling till Sportbladet.

Jonna Sundling och Maja Dahlqvist efter målgång.
Jonna Sundling och Maja Dahlqvist efter målgång.

”Höll på att strypa dig”

Sverige lyckades därmed försvara VM-guldet från teamsprinten i Seefeld 2019.

– Nu mår jag bra. Vi har haft en sådan tydlig plan i dag och vi har känt hur vi ska åka och lyckades till hundra procent med det. Det var nervöst att köra första och se Jonna från sidan. Men det var så skönt att se henne komma in som etta. Det är härligt. Det är kul när man får vinna tillsammans. Det blir dubbel glädje, säger Dahlqvist som också var en del av laget för två år sedan.

I Målfållan höll Sundling på att köra över en hoppandes Dahlqvist.

– Jag höll på att strypa dig, säger Dahlqvist till sin kamrat.

– Man glömmer bort att hon är sliten och stum efter målgång men det gick ju bra ändå. Vi kan ramla efter målgång.

Efteråt skrattade båda gott åt det hela.

– Jag såg henne framför mig och höll på att köra in i henne. Hon kom emot mig, men jag parerade lite. Strypa var väl att ta i kanske, det var ju snarare jag som höll på att köra in i henne. Men ja, man blir ju väldigt glad när det går bra, så det är inte så konstigt. Man vill bara krama om varandra, säger Sundling.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN