Oscar Ahlin gick på knock

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

MALMÖ. Knockoutkungen Oscar Ahlin levererade med en blixtrande snabb uppercut som sänkte tjecken Ondrej Budera i sjätte ronden.

– Det blev en hel del lek, säger Oscar efter sin 20:e proffsseger.

Ahlin dominerade matchen från början till slut. Började med att gardera sig med händerna uppe men övergick allt mer till att boxas som han alltid har gjort med hängande händer och full tillit till sin blixtrande reaktionsförmåga.

– Jag pangade väl på lite väl mycket i början. Ville för mycket som vanligt men sen blev det roligare och jag började att leka. Skönt att få lite ronder.

– Jag blev jäkligt kall när han skulle byta susp före matchen. Det var inte riktigt utomhus men nästan så jag blev lite spänd, men det lossnade.

Budera slog och slog men när det resulterade i svingar i luften i stället för träffar mot Oscars huvud tappade tjecken självförtroende och mod och det blev allt tydligare att matchen inte skulle vara tiden ut.

– Min hörna sa att jag skulle leka och inte dra på så mycket. Det var en tuff snubbe som inte bara kom för att hämta pengarna. En rolig match som avslutning på året.

”Bara att jaga och jaga”

Oscar Ahlin är en underhållande boxare med sina reflexer och varierade slag. Han kan se nonchalant ut men det är hans stil att precis som, utan andra jämförelser, Muhammad Ali kunna slå från höften.

– Nu är det bara att jaga, jaga, jaga efter ny match, säger Oscar.

Vad som väntar härnäst har han dock ingen aning om. Utan ett stall med resurser bakom sig är det oerhört svårt att ta sig till de riktigt stora matcherna eftersom pengar, pengar och åter pengar är vad som styr boxningsbranschen.

Men kan Oscar Ahlin fortsätta att leverera som han gjorde i Spanien i kväll kommer han att bli intressant nog för att bli utmanare i titelmatcher i lätt tungvikt.

Nu har du 18 knockouter på dina 20 segrar. Brukar man inte få en titelmatch med en sån lista?

– Jo. Jag tror att jag ganska snabbt kan få gå om IBOs interkontinentaltitel. Problemet är att jag måste sälja mig själv eftersom jag inte har någon promotor.

”Öppen för allt”

När Oscar nu kommer att avancera ytterligare på rankingen blir det också ett problem med att andra boxare på väg upp inte vill möta honom, vilket blir lättare för dem att undvika när han inte har ett inflytelserikt stall bakom sig.

– Det är ett problem. Men jag är absolut öppen för allt. Det får gå dit där det går.

Vill du gå matcher tätt eller vill du gå stora matcher?

– Jag har inga problem med att gå täta matcher så länge jag håller mig hel. Efter den här mår jag bra. Med matcher av den här storleken vill jag ha fler än två-tre per år men blir det större uppgifter är två lagom.

Men först ska han fira jul hemma i Sverige.

– Nu ska jag hem och tillägna mig till familjen och bara vara pappa och man. Det måste man också vara, säger Oscar ”Golden Boy” Ahlin.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN