Valentino Rossi bekräftar – klar för svenskstall i motoGP

Valentino Rossi kör vidare.

I Johan Stigefelts team.

Det bekräftar både förare och team.

Den 41-årige italienaren lämnar Yamahas fabriksstall efter säsongen, men trots att han har nio VM-titlar i olika klasser ger han inte upp. Istället blir det en fortsättning hos Yamaha-Petronas.

Det team som grundats och leds av Johan Stigefelt.

– Detta är vårt tredje år i motoGP och det är fantastisk att vi kan skriva kontrakt med Valentino Rossi. Vi har utvecklats från ett team i moto3, till moto2 och nu till motoGP under en väldigt kort tid, vi leder VM och att dessutom kunna signa en av de bästa förarna i historien är överväldigande, säger svensken.

– Det var länge sedan Valentino körde för ett satelitteam, men vi ska göra allt för att få honom att känna sig som ny igen. Vi ska göra allt för att få honom att trivas i det team som vi verkligen litar på och tror så mycket på.

Rossi bekräftar – klar för Stigefelts team

Enligt Valentino Rossi är övergången nu klar.

– Vi ska se till att vi skriver under kontraktet nu i helgen, säger Rossi till motorsporttotal inför söndagens lopp i spanska Barcelona.

– Vi pratade om ett kontrakt över 1+1 år. men bestämde oss för att skriva ett avtal över 1 år. Det betyder dock inte att han kommer att lägga av efter nästa säsong, istället så funderar han över en framtid. Om han kan fortsätta att prestera.

– Det har mycket att göra med de resultat som jag gör under den första delen av säsongen, om jag kämpar om pallplatser och ligger femma i VM kan jag fortsätta, förklarar Rossi som vunnit sju VM-titlar i motoGP.

– I kontraktet står bara att om vi alla är nöjda så kör vi vidare.

Han kommer att ta med sig tre medarbetare till det nya teamet, teamledaren David Munoz, data ingenjören Matteo Flamigni och förarcoach Idalio Manuel Gavira.

Däremot kommer han att arbeta med nya mekaniker nästa år och det mångåriga samarbetet med Alex Briggs tar slut.

Valentino Rossi ligger nia i årets VM, Yamaha Petronas förare Fabio Quartararoi ligger tvåa - och det är han som tar Rossis plats i Yamahas fabriksteam kommande år.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.