Länsberg gravid – pojkvännen svimmade

Av: Filip Lindfors

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenska UFC-fightern Lina Länsberg, 38, är gravid.

Men gravidlyckan blev för mycket för pappan Hamid ”Akira” Corassani, som svimmade när han såg ultraljudsbilden.

– Ja så tuff var han, säger Lina Länsberg till Sportbladet.

Lina Länsberg, som tävlar i UFC, väntar barn tillsammans med pojkvännen Hamid ”Akira” Corrasani, som även är Länsbergs tränare. I ett Instagram-inlägg beskriver Länsberg den tuffa tiden som gravid.

– Åt helvete med alla romantiska graviditetsbilder som tas i solen, med falska leenden och i underbara klänningar. Mitt liv har varit ett helvete i tre månader, skriver hon i inlägget.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Men när Sportbladet når henne på onsdagskvällen stämmer inte den beskrivningen in då Länsberg sprudlar av glädje.

– Det känns roligt, men självklart känns det lite konstigt. Man är ju van att använda sin kropp till något helt annat, och helt plötsligt så växer det en liten person där inne, säger hon.

Hon har fortsatt att träna under graviditeten och berättar att det har haft en positiv inverkan på hennes ”gravid-psyke”.

– Jag har fortsatt att träna men jag har såklart anpassat min träning. Vi har valt ut ett par stycken på gymmet som har vetat om det här sedan dag ett. Så jag har kunnat träna lugna teknikpass och tränat saker som kommer göra mig bättre i sporten utan att utsätta magen för någonting.

Hormonerna kan användas som doping

– Jag tänker att jag ska utnyttja de här graviditetshormonerna. Man blir ju skitstark av det har jag hört. De hormonerna kan ju användas som doping av folk som inte är gravida. Så det är bara att utnyttja läget.

Foto: Björn Lindgren/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lina ”Elbow Queen” Länsberg & Hamid ”Akira” Corassani på ett träningspass. Arkivbild.

”Så tuff var han”

Pojkvännen och pappan Hamid ”Akira” Corassani har också tävlat i UFC och är känd som en tuffing. Men när barnmorskan visade ultraljudsbilden för paret, ja, då svimmade Corassani.

– Ja så tuff var han. Han svimmade när vi kom ut i väntrummet igen. Men han sa att det var en ”positiv svimning” och att det var den häftigaste känslan han haft i hela sitt liv, berättar Länsberg.

Länsberg har erbjudits en match i september, men på grund av graviditeten tvingades hon tacka nej. Så Länsberg får vänta på revanschen i UFC efter den senaste förlusten som kom mot Sara McMann i januari 2020.

Barnets planerade ankomsttid är i mars 2021, och Länsberg planerar att vara tillbaka i oktagonen redan sex månader senare.

– I UFC är rekordet en mamma som kom tillbaka efter tre månader. Det kan jag tycka är lite riskabelt. Men jag har många professionella runt mig som kan hjälpa mig och göra träningen säker.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Länsbergs coach och pojkvän i ringhörnan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN