Norrköping säkrade SM-guldet

Av: 

TT

Norrköping är svenska mästare i basket efter att ha besegrat Södertälje i fyra raka matcher.

Det är lagets första SM-titel på tre år och den sjätte i klubbens historia.

Norrköping vann den avgörande matchen med 91–86.

– Det var en tuff match och jag är så jävla stolt över grabbarna genom hela säsongen, folk trodde att vi skulle komma sjua i år och nu står vi här med guldet, säger Felix Ternis till SVT Sport.

Det krävdes en seger från gästerna Södertälje för att hålla finalserien vid liv. De gick in i halvtid med 51–47, en ledning som höll sig även efter den tredje perioden. Men i den fjärde och avgörande perioden visade Norrköping mästartakterna och drog ifrån.

De klev upp i ledning med fem minuter kvar och sedan var det inget snack om saken. Norrköping vann den sista perioden med sammanlagt 26–15.

– Det här var absolut den tuffaste matchen vi spelat i år, säger Adam Ramstedt, som blev utsedd till finalseriens mest värdefulla spelare, till SVT Sport och fortsätter:

– Att vinna allt är otroligt stort. Vår hemlighet är hårt jobb, och vi har underbar lagkemi. Det här är mina bröder till döden.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.