Mayweather: ”Det är en smutsig sport”

SPORTBLADET

NEW YORK. Floyd Mayweather Jr var rasande efter Badou Jacks oavgjorda titelmatch.

– När man vet att man vunnit och inte får vinna är en fruktansvärd känsla för en boxare som offrat så mycket för att bli bäst, men vi ska aldrig bli som andra promotorer som betalar domarna, sa Floyd Mayweather Jr.

1 av 2 | Foto: AP

– Ingen vet mer om boxning än jag gör. I hela mitt liv har jag ätit, spottat och skitit boxning.  Badou Jack är nere två poäng efter nedslagningen i första ronden. Det var okej. Men sen vann Badou alla ronder. DeGale vann inget, sa Floyd.

Som tror att domsluten, detta och det oavgjorda i Badous förra match, är en sorts hämnd på hans egen framgångsrika boxningskarriär med den perfekta segerraden 49–0–0.

”Är en smutsig sport”

– Badou Jack frågade mig kvällen innan matchen om han skulle få en fair bedömning här i New York. Jag sa absolut. Men nu kommer vi aldrig mer att arrangera en match här i New York. Jag är tveksam till att arrangera boxning på östkusten överhuvudtaget.

– Bedöm oss rättvist. Att jag var kontroversiell ska inte mina boxare lida för. Jag säger sanningen. I kväll vann Badou Jack. Det här är inte rätt för boxningen som sport. Det här är en smutsig sport som jag ska försöka rensa upp i. Jag ska försvara mina mästare. Jag älskar mina boxare mer än sporten, sa Floyd Mayweather Jr.

Ska gå upp en viktklass

Han vill inte se en returmatch mot DeGale för Badou.

– Kan de inte få det rätt första gången, får de det inte rätt andra gången. Jag och Badou Jack är överens om att han ska gå upp en viktklass till lätt tungvikt.

Och då tvekar Floyd Mayweather Jr inte om att skicka upp Badou Jack direkt i VM-matcher mot de bästa lätta tungviktarna.

– Vi ser fram mot en match mellan Badou Jack och Adonis Stevenson i slutet av juni, sa Mayweather.

En VM-match om den tunga WBC-titeln.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på