Sverige om upplägget: ”Det är bara otur”

Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

PARIS. Seger mot Argentina och nu väntar Danmark redan i morgon.

Då får OS-mästarna 18 timmar längre vila.

– Det är bara otur att just vi ska mötas när de haft lite mer vila, säger Simon Jeppsson.

Sverige vann mot Argentina i sin andra match i VM.

Nu väntar Danmark redan på måndagen i en tidig gruppfinal.

Då får de regerande OS-mästarna och stora gruppfavoriterna 18 timmar längre vila inför matchen än de svenska spelarna.

Danmark spelade sin andra match i VM redan på lördagskvällen.

”Fördel? Det tror jag bestämt”

Det här är enda gången under VM som Sverige spelare två dagar efter varandra. Annars har man hela tiden en vilodag mellan. Danmark hade sitt tvådagarsrace fredag-lördag när man först slog Argentina och sedan Egypten.

Danske målvaken Niklas Landin är övertygad om att det är en fördel för Danmark inför matchen mot Sverige, som han tror blir den svåraste i gruppen.

– Det tror jag bestämt. Med tanke på hur tunga i benen vi var i dag hoppas jag det blir en fördel. Jag hoppas att vilodagen gör oss 100 procent friska, säger han till Sportbladet.

Simon Jeppsson:

 – Det är inte så mycket orda om. Det är så det ser ut på ett VM. Det är bara otur att just vi ska mötas när de haft lite mer vila. Det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen.

”Vi har gjort en plan”

Förbundskapten Kristján Andrésson vägrar se det som ett problem.

– Jag kan inte påverka det och lägger därför inte energi på det. Vi har gjort en plan för hur vi ska förbereda oss inför matchen. Det är den absolut tuffaste i gruppen så det gäller att vi är oerhört noggranna med vår återhämtning och förberedelser inför den matchen.

Men känns det inte som otur att det är just mot Danmark ni inte får en vilodag före?

– Vi får tänka att vi får möta OS-mästarna och vi är den grupp som får representera Sverige då. Vi har den utmaningen och ska bygga energi kring det.

– Lägger vi energi på att det är den svåraste matchen och att vi har färre timmar på oss att förbereda oss så tror jag inte att vi kommer att få ut max. Jag kommer att försöka styra över det på vilken häftig utmaning det är, säger Andrésson.

Danmark-Sverige spelas 20.45 på måndagen och sänds i Kanal 5.

FAKTA

Resultat:

Argentina–Sverige17–35 (11–16)

Argentina: Sebastian Simonet 5, Federico Pizarro 3, Federico Fernandez 2, Federico Vieyra 2, Pablo Vainstein 2, Diego Simonet 2, Gonzalo Carou.

Sverige: Mattias Zachrisson 8, Jerry Tollbring 5, Jim Gottfridsson 5, Niclas Ekberg 4, Lukas Nilsson 4, Jesper Konradsson 2, Albin Lagergren 2, Andreas Nilsson 2, Simon Jeppsson, Max Darj, Jesper Nielsen.
Publik: 12 578.