Djokovic försvarade titel i Indian Wells

SPORTBLADET

...och rumänskan Simona Halep vann damfinalen

1 av 2 | Foto: Djokovic krossade sitt racket i ”McEnroe-stil”.

Världsettan Novak Djokovic, 27, vann tungviktsmötet mot Roger Federer, 33, i finalen av Indian Wells.

Förutom drömtennis fick publiken se ett klassiskt utbrott a'la John McEnroe.

Efter ett förlorat game krossade Djokovic sitt racket i vild frenesi.

Novak Djokovic vann ATP-turneringen i Indian Wells, Kalifornien, för andra året i rad genom seger över Roger Federer med 6–3, 6–7, 6–2.

Världsettan Djokovic erövrade därmed karriärens 50:e ATP-titel. Han har vunnit fyra gånger i Indian Wells, lika många gånger som tvåan Federer. De två högst rankade spelarna har mötts 38 gånger, och schweizaren har fortfarande en liten ledning med 20–18.

Djokovic tog därmed snabb revansch för finalförlusten – mot just Federer – i Dubai för tre veckor sedan.

Under matchen hettade det till vid ett par tillfällen. Efter ett förlorat game krossade Djokovic sitt racket. Efter matchen var han desto gladade.

Federer tar ledigt

– Det var överlag en utmärkt match från min sida. Jag spelade solitt och med bra intensitet. Jag var fokuserad, sade serben efter matchen.

Roger Federer väljer nu att ta ledigt från tävlandet. Legendaren meddelade efter finalförlusten att han stryker Miami från schemat.

– Jag ser fram emot att träna hårt under de närmaste tre veckorna. En nyckel för mig är att komma i form inför grus- och grässongen, säger schweizaren, som vunnit turneringen i Miami två gånger.

Rumänskan Simona Halep vann damfinalen i Indian Wells. Hon besegrade serbiskan Jelena Jankovic med setsiffrorna 2–6, 7–5, 6–4.

– Det här var min största titel hittills. Det är något jag aldrig kommer att glömma, sade Halep, som även passade på att hylla motståndaren:

– Jag måste gratulera Jelena. Du var otrolig och det var en fantastisk final.

ARTIKELN HANDLAR OM