Ridsport

”Otrolig atmosfär – alla vill komma hit”

Av: 

Elisabet Hoff

Marlon Zanotelli

SPORTBLADET

Bara Marlon Zanotelli rådde på Peder Fredricson och de andra svenskarna i Friends andra hoppning.

Som sista ryttare ut på banan tog han sin andra raka seger.

– Det är fantastiskt att var här, säger det brasilianske stjärnskottet.

Peder Fredricson

Marlon Zanotelli har velat komma till Stockholms-tävlingarna i tre år. Först i år hade han möjligheten och utdelningen första dagen kunde inte blivit bättre.

– Det är en otrolig atmosfär. Alla vill komma hit, säger han.

Enda nackdelen hittills för den belgienbaserade brasilianaren är en svensk förkylning.

Om det inte varit för Zanotelli och hästen Extra van Essene hade fredagkvällen slutat som rena svenskfesten. Nu blev det blågult på sju av de åtta placeringarna närmast efter brasilianaren.

Showen invigdes av kronprinsessan

Tvåa blev förra årets segermaskin från Globen, Peder Fredricson, på H&M Sibon som länge låg i ledning på snabbaste tiden.

Tätt efter red brodern Jens Fredricson in på en tredjeplats på sin Lunatic som är i full form igen efter en skadeperiod.

Sweden International Horse Show invigdes på fredagskvällen av kronprinsessan Victoria. Under en blixtvisit i arenan åkte hon häst och vagn, viftade med startflagga, kramade sportchefen Malin Baryard-Johnsson och försvann utan ett ord till de 9 200 på läktarna.

Under hästtävlingarna har arenan delats av så att en kortsida blivit hästarenans långsida med publikplats för 12 000 personer. Efter två dagar har tävlingarna setts av 29 200.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Ridsport