Boxningsprofilen genomgår könsbyte

SPORTBLADET

Frank Maloney ledde Lewis till titeln – lever i dag som Kellie

1 av 5 | Foto: Den 7 februari vann Lennox Lewis världsmästartiteln på teknisk knockout mot Oliver McCall. I förgrunden syns Lewis promotor Frank Maloney.

Frank Maloney hjälpte Lennox Lewis till världsmästartiteln.

Nu byter promotorn kön till kvinna och lever som Kellie.

– Jag blev, som alla andra, chockad över nyheten, säger Lewis enligt Mirror.

Lennox Lewis, 48, anses som en av de bästa tungviktsboxarna i historien. Britten har bara förlorat två proffsmatcher i karriären och innehade världsmästartiteln vid tre olika tillfällen.

Promotorn Frank Maloney har haft en stor del i framgångarna.

Under söndagen avslöjade den 61-årige politikern en hemlighet i sitt liv. Maloney är på väg att genomgå en könskorrigering och lever numera som Kellie.

– Jag föddes i fel kropp och har alltid vetat att jag är en kvinna. Men vad som var fel vid födseln har nu blivit medicinskt korrigerat. Jag visste att jag var annorlunda från den stund jag kunde jämföra mig själv med andra barn. Jag var inte i rätt kropp. Jag var avundsjuk på flickor, säger Maloney enligt Mirror.

Ett år in i bytet

Kellie Maloney är nu ett år in i processen. Anledningen till att beslutet dröjt är bland annat rädsla för reaktionerna i boxningsvärlden.

– Kan du föreställa dig mig gå in i en boxningsarena klädd som en kvinna och dra igång en gala? Jag kan tänka mig att de hade skrikit åt mig. Men hade det varit inom teater- eller konstvärlden hade ingen höjt på ögonbrynen, säger Maloney.

Tidigare i karriären var Maloney politiker för partiet Ukip. Då drog promotorn tillbaka sin borgmästarkandidatur med motiveringen att ”det bodde för många homosexuella i Camden”.

I samband med avslöjandet säger ex-promotorn att det var tufft att berätta sanningen för sin familj bestående av frun Tracey och de tre barnen.

– Jag hade satt mig själv i en position där jag hade ljugit för en kvinna som älskade mig och skyddade mig. Det svåraste i världen var att komma ut för min familj.

Under de svåraste perioderna, i samband med en jul, försökte Kellie Maloney ta livet av sig.

– Jag tog ett beslut att bränna alla kvinnokläder, gå hem och försöka fixa det med min fru. Men den julen var en katastrof. Så illa att, om jag ska vara ärlig, jag försökte ta mitt liv den julen. Jag svalde piller som att det inte fanns någon morgondag.

”Chockad”

Lennox Lewis nåddes i helgen av nyheten om Maloneys könsförändring.

– Jag blev, som alla andra, chockad, säger Lewis enligt Mirror i ett uttalande på Facebook.

Han ger sitt fulla stöd.

– Efter att ha tagit mig tid att läsa Kellies uttalanden förstår jag bättre vad hon, och andra i liknande situationer, går igenom. Jag tycker att ALLA personer ska ha rätt att leva sina liv på det sätt som ger dem harmoni och inre frihet, säger den förre världsmästaren.