Dopningsavstängda stjärnan blir bäst betald någonsin

Mexikanen Saul ”Canelo” Alvarez, 28, kan skratta hela vägen till banken.

Under onsdagsmorgonen skrev han på det kontrakt som gör honom till världens bäst betalda idrottare. Trots att han så sent som i våras stängdes av i sex månader på grund av ett positivt dopningstest får han nu ett saftigt lönekuvert av streamingtjänsten DAZN.

– Det viktigaste för mig var att jag kunde ge fansen chansen att se mig boxas, säger han.

3 250 000 000 kronor. Smaka på den summan. 3,2 miljarder kronor.

Det är den summa som den mexikanske boxaren Saul ”Canelo” Alvarez nu får i och med det nya avtalet med DAZN, som innebär att streamingjätten kommer att få sända elva fajter – fördelat på fem år – med ”Canelo”.

– ”Canelo” är den högst betalde idrottaren i världen. Vi är extremt glada, säger före detta boxaren Oscar de la Hoya, som har Alvarez i sitt stall, till ESPN.

”Det är viktigare än min lön”

Alvarez – som har vunnit 50 av 53 fajter (varav 34 på knock) – säger själv att han är mest glad att fansen, som tidigare fått betala upp mot 700 kronor för att se en match med pay-per-view, kan se alla hans framtida fajter tack vare en billigare prenumeration på DAZN.

– Det viktigaste för mig var att jag kunde ge fansen chansen att se mig boxas utan att behöva betala 70 eller 80 dollar. Det var viktigare än min lön, säger han.

Den första fajten som fansen kan se är den mot britten Rocky Fielding i Madison Square Garden, New York, den 15 december.

– Det är viktigt för mig att fansen får se de största och viktigaste fajterna. Jag lovar att jag alltid ska göra det. Fajten mot Fielding kommer att bli en läskig en, säger Alvarez och syftar på att han gått upp en viktklass till supermellanvikt.

Saul ”Canelo” Alvarez blir världens bäst betalda idrottare
Saul ”Canelo” Alvarez blir världens bäst betalda idrottare

Stängdes av i ett halvår

Under våren 2018 hamnade ”Canelo” i blåsåväder då han inför titelmatchen mot Gennadij Golovkin från Kazakstan, åkte fast efter att ha testats positivt i en dopningskontroll. Han hade då använt det otillåtna preparatet clenbuterol, vilket fick honom avstängd i sex månader.

Hans motståndare riktade då stenhård kritik mot mexikanen.

– ”Canelo” är inte en mästare. Han är en lögnare som har noll respekt för boxningssporten och deras fans, sa Golovkin.

Fajten gick av stapeln i september och Alvarez stod som segrare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.