Motorsport

Crump kom, sågs - och bad om ursäkt

SPORTBLADET

Elitcomebacken en besvikelse för mästaren

Han kom, hans sågs, han bad om ursäkt.

Elitseriecomebacken blev inte vad regerande världsmästaren Jason Crump hade tänkt sig.

– Även han kan ha en dålig dag, konstaterar Christian Fridh, lagledare i VMS Elit, efter prestigemötet mot Luxo Stars.

Australiern är kontrakterad som utlandsreserv för mästarlaget, men när det vankades Smålandsderbyt mot Luxo Stars var Crump tillbaka i elitserien.

Skulle det bli vändningen för VMS Elit, efter tre raka förluster?

Nja, visserligen blev det en poäng, men det var inte direkt Jason Crumps förtjänst. 8+2 poäng blev resultatet för en världsmästare som inte ens var bäst i sitt eget klubblag. Lagkaptenen Rune Holta tog 14 poäng, David Ruud tog tolv.

– Crump hade ingen riktig kraft i den ena cykeln. När han bytte hoppade han iväg betydligt bättre. Han hade lite problem, han också. Han bad nästan om ursäkt för kedjebrottet, säger Christian Fridh.

Det var han å andra sidan inte den ende som drabbades av i hemmalaget.

Wieslaw Jagus råkade ut för samma sak två heat i följd, och det kostade VMS Elit segern. Vid båda tillfällena brast kedjan i 5–1-ledning. Nu fick mästarna nöja sig med oavgjort, 48-48.

– Stackars Jagus. Det är ju inget han rår för. Han hade missflyt med grejerna. Det försvann en hel del poäng där. Jag önskar att det vore tisdag i morgon. Då är det revansch som gäller, säger Fridh.

– Det känns som en förlust, men samtidigt måste jag erkänna att det inte var några dåliga förare vi mötte.

Han syftar i första hand på Mikael Max, Peter Karlsson och Andreas Jonsson, som tog 33 av Målillalagets poäng. Anders Fröjd, Luxo Stars lagledare, är lyrisk när han pratar om trion, och om matchen.

– De är världsförare, allihop. Andreas, Peter och Mikael räddade oss igen. Med Andreas i laget hade vi slagit Smederna förra veckan. Han är otrolig, säger Fröjd.

Han medger också att turen var på deras sida.

– Ja, det känns som en seger. Det var ren tur, men det jämnar ut sig på en lång säsong. Jag anser att vi hade otur mot Smederna.

Även Anders Fröjd längtar till returen i Målilla på tisdag. Publiken lär inte få se Jason Crump då, men det finns som sagt andra världsstjärnor i elitserien.

– Då är det tre poäng som gäller, två för segern och bonusen på köpet. Allt annat är en besvikelse. Vi måste leverera till hemmapubliken, som är bäst och störst i serien, säger Anders Fröjd.

Stefan Holm

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Speedway