Boxning

I går tog Frida Wallberg steget mot titlarna

SPORTBLADET

Sportbladets Stefan Alfelt: Hon är mogen att möta de allra bästa

ÅRHUS

Glöm betten. Glöm skandalmatchen. Glöm att Frida Wallberg förmodligen inte kan se med vänster öga på en vecka.

Kom ihåg att det var i går i Scandinavian Congress Center som Frida tog det första riktigt stora steget mot absoluta världstoppen.

Zarrika Fatuma försökte frustrerad att bita sig till seger. Kenya-krigaren, som hon marknadsförts som, var duktig. Slog hårt, snabbt och ofta. Utan att för den skull vara en tekniklös slugger.

Men vad än Fatuma försökte med rubbade det inte Frida Wallberg. Hennes defensiv var perfekt. Hon slog hårdare och mer precist än sin motståndare och hon hade den bättre orken.

Inte en perfekt match – men nära nog.

På väg mot titlarna

Framförallt en match som gav en första liten titel på vägen mot de riktiga VM-titlarna.

Damboxning är på väg att etablera sig som en mer seriös sport än som varit fallet hittills och när alltfler organisationer väljer att satsa globalt öppnas möjligheter.

Fridas danska promotor Bettina Palle lär inte få några som helst problem att ordna en VM-match åt Frida inom mycket snar framtid.

Som hon boxades i går är Frida mogen att gå matcher mot även de allra bästa från USA eller Tyskland, länderna som har störst bredd på den fortfarande smala damtoppen.

Under den nye tränaren Mikael Löwegrens vägledning har Frida blivit aggressivare och mer offensiv i sin boxning. Hon visade en klar villja att styra matchen. Hennes brist i tidigare matcher som proffs har varit oförmåga att fullfölja och utnyttja den kraft hon har i sina slag.

Ett mästarämne

Mot Fatuma hittade Frida helt rätt i avstånd och balans tack vare ett effektivt fotarbete. Slagen kom naturligt med båda händerna oavsett om det var mot kropp eller huvud.

Den som slår på det viset och samtidigt garderar sig nära nog hundraprocentigt är ett mästarämne.

Stefan Alfelt

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Boxning

ÄMNEN I ARTIKELN

Boxning