Poker

Pedagogiskt om Texas hold'em

SPORTBLADET

Pokerböcker på svenska vimlar det inte precis av. Men i och med pokerboomen har det dykt upp en och annan, både översättningar och orginaltitlar.

”Bli en vinnare på poker” säger Per Stolt i titeln till den här boken från Liber. Känns kanske lite förmätet att påstå något sånt, men okej då

?

Boker skiljer sig från många andra pokerböcker då den bara tar upp Texas hold’em, vilket både är en styrka och en svaghet. Å ena sidan är det ju faktiskt den dominerande spelformen. Men samtidigt är poker så mycket mer än bara Texas hold’em och det som fungerar i Texas kanske inte nödvändigtvis är det bästa när man väl hamnar i ett annat spel.

Boken är uppdelad i tre delar. Den första grundläggande om spelregler, den andra om limit Texas hold’em och den tredje om no limit i turneringsform.

Ett kapitel om no limit som cash game hade kanske också varit på sin plats eftersom skillnaden är så pass stor mellan cash games och turneringar.

Boken vänder sig inte till avancerade spelare utan snarare nybörjare och såna som spelat en del men aldrig läst någon pokerbok.

Den är enkelt och pedagoiskt upplagd (självklart, den är ju utgiven på ett läromedelsförlag?) med tydliga och lättförståeliga illustrationer. Förvisso håller vi inte med om allt som skrivs, men det ligger ju i pokerspelets natur att det inte alltid finns några exakta svar.

De riktigt djupa teorierna och avancerade strategierna får man söka på annat håll, men som introduktion kan Bli en vinnare på poker – Texas hold’em fungera helt okej.

Patrik Johansson

ANNONS

Hockey-VM i fokus på Powerplay! Åtta fajter är utmaningen och 1, X eller 2 är alternativen. Fixar du alla rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker