Henrik Larsson tillbaka på bänken

SPORTBLADET

Men för Barcelona gick det bra ändå

Barcelona

Länge trögt och motigt, sedan kom utdelningen.

Barcelona är på gång i spanska ligan - 3-0 (0-0) mot Osasuna.

Men Henrik Larsson är tillbaka på bänken.

Larsson spelade från start i den trista 0-0-matchen mot Panathinaikos i Champions League tidigare i veckan. Det gick inget vidare på positionen ute på högerkanten.

Och i den knivskarpa konkurrensen finns inte utrymme för mindre goda insatser. Till toppmatchen mot ligatvåan Osasuna var den svenske landslagsanfallaren förpassad till bänken.

Från den kunde Larsson se att det bra länge inte fungerade med mannarna managern Frank Rijkaard skickat ut med uppgiften att ta tre poäng och få häng på toppen.

Barcelona hade stora problem före pausen. Motgångarna kom slag i slag:

Och av alla de chanser som skapades blev det intet. De vassaste: Mellis stenhårda nick i ribban och Samuel Eto'o bredsida från nära håll som täcktes av en försvarare. Osasuna hade inga andra avsikter än att täppa till bakåt och hoppas på en och annan kontring. Taktiken var perfekt - i 46 minuter.

Direkt i första minuten i andra halvlek brast försvarsorganisationen helt. Messi fick fritt fram, rundade målvakten men i sista stund bröts bollbanan till hörna. Vid den fick Eto'o stå ensam och övergiven och pricknicka in det efterlängtade ledningsmålet.

Det var islossningen.

Eto'o stötte in 2-0 sex minuter senare sedan Osasunamålvakten Ricardo släppt retur rakt ut. Två minuter före full tid gjorde inhoppande fransmannen Ludovic Giuly 3-0.

I lördagskvällen andra match i La Liga slog Sevilla bottenlaget Alaves med 2-0 (Adriano Correia, Enzo Maresca).

TT