Inget Wimbledon

SPORTBLADET

”Pim-Pim” väljer att stå över årets turnering

Joachim Johansson kommer inte till spel i Wimbledon.

”Pim-Pim” väljer att stå över årets turnering.

– Vi vill inte göra om misstaget efter senaste comebacken – att starta igång för tidigt, säger tennisstjärnans tränare Yerko Müller.

Foto: Scan Press
Inget Wimbledon. Joachim ”Pim-Pim” Johansson kommer inte till spel i årets stora grästurnering.

I en intervju med TT förra veckan så avslöjade Joachim Johansson att han övervägde att stå över Wimbledon på sin väg tillbaka efter skadeproblemen. Nu blir det också så.

”Pim-Pim” är inte anmäld till årets turnering som inleds den 26 juni.

– Han kan träna normalt, säger Müller som dock menar att det är skillnad på match och träning.

– Han vill kunna sig fräsch i kroppen och framförallt när det gäller spel i Grand slam-turneringar och här pratar vi ju om Wimbledon som är den största tävlingen av de alla.

Opererades 2005

Joachim Johansson tvingades efter framgångarna 2004, med semifinalplats i US Open och stark inledning säsongen 2005, att operera höger axel under sommaren.

Han var borta från tennisen fram till februari år när han gjorde comeback i turneringen i San Jose, Kalifornien. Smärtorna kom dock tillbaka och det blev bara en match för svensken.

– Vi vill inte göra om det misstaget från San Jose. Förra året så spelade han nästan inte en enda match utan att ha smärtor, berättar Mülller.

”Pim-Pim” själv förklarade för TT att han också vill använda sin så kallade ”protected ranking”, till senare under året med bland annat hardcourtsäsongen i USA då grässäsongen är så pass kort. Spelare som varit borta på grund av skada och halkat ned på rankingen kan vid högst åtta turneringar använda sig av sin gamla ranking för att därigenom slippa kvala in till tävlingar.

Det är ännu oklart var – eller när – Johansson kommer att göra comeback igen.

– När vi bestämt ett datum då ska vi gå ut med den informationen, säger Müller.

I dagsläget är därför bara fyra svenska spelare: Thomas Johansson, Robin Söderling, Jonas Björkman och Sofia Arvidsson direktkvalificerade till årets Wimbledonturnering.

Dessutom kan det tillkomma ytterligare namn genom kvalet.

Ett annat Grand slam-kval inleds dock redan på tisdag till årets andra stora turnering, Franska mästerskapen, som sedan startar den 28 maj.

Tobias Österberg/TT