Vill inte prata

SPORTBLADET

Paraguay verkar att ha lagt locket på för medierna inför VM-premiären nästa månad.

Lagets kapten och andra spelare ville på fredagen inte ställa upp för intervjuer.

Sveriges gruppmotståndare den 15 juni i Berlin möter på lördagen Danmark i ännu en träningslandskamp inför slutspelet. I onsdags spelade sydamerikanerna 2–2 mot Norge i Oslo, efter mål av lagets kapten och mest meriterade spelare, Carlos Gamarra, 35 år och 105 landskamper.

Han debuterade i landslaget 1993 samma år som Sveriges Henrik Larsson, dessutom i samma ålder.

Deras möte i Berlin blir minst sagt intressant. Mittbacken Gamarra mot anfallaren, spelfördelaren och nyblivne mästaren i Champions League, Henrik Larsson.

Inställd träning

Fredagens träning med mixad zon för intervjuer var inställd. TT åkte då till Paraguays hotell i Århus på redan på morgonen. Och väntade och väntade i flera timmar. Lagets presschef var vänlig och välkomnande. Men Gamarra ville inte ställa upp för en intervju, och det kan tolkas som att Paraguay redan nu lagt locket på för medierna.

– Han ville inte heller ta intervjuer efter träningen i går (torsdag). Samma sak med andra spelare. Jag beklagar, sade Manuel Hoffman, spansktalande tolk och medlem i den tyska VM-organisationen, medan Gamarra och de andra spelarna släntrade förbi i hotellets vestibul.

Tredje slutspelet i rad

Paraguay är i slutspel för tredje gången i rad. Planerna är att för första gången gå till kvartsfinal i Tyskland i sommar, och göra en bättre fotbolls-VM än 1998 och 2002. Båda gångerna då tog det stopp i åttondelsfinalen.

Så här säger Carlos Gamarra till det internationella fotbollförbundet Fifas hemsida:

– 1998 var vi inte på topp. Vi koncentrerade oss mycket på att försvara oss och hade inget spel för vi saknade kreativa angripare.

– Vi är ett helt annat lag nu. Och det är ett piggt lag med fem, sex spelare som har erfarenhet av två VM plus de nya unga som har kommit in i laget de senaste åren. Paraguay är starkare nu.

TT