Brassekanal - men ingen brasseklass...

SPORTBLADET

En perfekt upplagd VM-dag fick vi i går. Sydkorea-Togo som siesta.

Frankrike-Schweiz som middag. Och Brasilien-Kroatien som nattlig fest.

Det var alltså dags. Regerande världsmästarna gjorde entré mot Sveriges betvingare Kroatien.

En högtidsstund i tv-soffan.

TV4 har marknadsfört sig som brassekanalen. För att man sänder Brasiliens tre gruppspelsmatcher.

Jag vet annars inte om det är mer brasse över TV4 än SVT. De båda har sina olika små styrkor och svagheter på detaljnivå, i stort är de likvärdiga.

Jag vet inte om det är så mycket brasse över TV4 alls. Förutom själva Brasilien-matcherna då.

Mest brasse är det i alla fall över Hans Backe och Ola Wenström.

Backe - med inspiration från Nodens brassar; danskarna - har ett tryggt Kaka-leende och dribblar ibland bort sina studiokamrater så att de helt kommer av sig.

Wenström har mer ett barnsligt Cafu-flin och delar brassarnas många gånger bekymmerslösa inställning. Emellanåt när han inte har hängt med Backe kommer bara det där smilandet och en axelryckning rakt in i kameran. Han behöver gå in tuffare i närkamperna.

Om Hasse Backe och kanske också Ola Wenström är Danmark så är Magnus Hedman mer AIK. Det verkar övertygande, men innehåller egentligen inte så mycket.

Robert Perlskog är Hammarby. Det finns en klacksparksmyt och talang, men har svårt att leva upp till förväntningarna, kommer på villovägar och har problem att ta det avgörande steget till att vara bäst.

Jens Fjellström är Djurgården eller Malmö FF. Det är seriöst, målmedvetet och mycket kunnande, men ibland utan spontanitet.

Är det här bara förutfattade meningar från deras förflutna? Nej, men de är i flera fall präglade av det.

Ovan är uppställningen som matchades hårdast i den sena kvällsdrabbningen i går. Naturligtvis finns det fler i lagbygget. Och i slutet brukar påläggskalvarna Bojan Djordjic, Tobias Hysén och Elin Ekblom få komma in - de är talangfulla, men har mycket att lära än.

Jag vet att många andra tv-tyckare förespråkar korrekthet och behärskning. Men dansa gärna mer samba med mig!

Bäst

Sämst

Mattias Karlsson