Bättre är Tiger

SPORTBLADET

– och nu är Karlsson bara 18 hål från 3,4 miljoner kronor

Foto: Bättre är Tiger. Robert Karlsson fortsätter att övertyga på Europatouren och leder helgens tävling med sex slag inför söndagens avslutning.

Robert Carlsson är nu bara 18 hål ifrån en prischeck på 3,4 miljoner kronor.

Svensken utökade nämligen ledningen vid Europatourtävlingen i Wales under lördagen.

Dessutom fortsätter han att slå Tiger Woods rekord på Europatouren.

– Nu gäller det bara att ta hand om situationen i morgon, säger Karlsson till AP.

Karlsson gick dagens tredje runda på 65 slag, fyra under banans par, och har inför de avslutande 18 hålen sex slags ledning till engelsmannen Paul Broadhurst och sju slag upp på skotten Gary Orr.

Med dagens 65-runda raderade han även ut ytterligare ett av Tiger Woods rekord. Karlssons 189 slag är tre bättre än vad Woods hade efter tre rundor på Europatouren för sex år sedan.

Karlsson gjorde en ny bra runda the Celtic Manor Resort under lördagen. Han inledde med birdies på första och tredje hålet och gjorde ytterligare två innan han hamnade i problem på det 14:e hålet. Karlsson tappade två slag när han slog bollen i vattnet på hålet.

Men Karlsson lät sig inte nedslås utan svarade för ett riktigt bra spel på det 16:e hålet där han gjorde en eagle på det 475 meter långa hålet. Karlssons utslag var över 300 meter långt och andraslaget placerade han bara en halvmeter från hålet.

Om Karlsson lyckas spela hem tävlingen på Wales kommer han att avancera upp på topp tio-listan vilket skulle ge honom en direktplats till Ryder Cup.

1999 slutade Karlsson elva och fick sen inget av de två wild card kaptenen Mark James hade att dela ut. De gick i stället till Jesper Parnevik och Andrew Coltart.

– Man kan aldrig ändra på det som hänt och troligtvis lärde jag mig mycket av det, kanske mer än av någonting annat här i livet. Så kanske var det bäst som skedde, säger Karlsson.

Nu gäller det ”bara” för Karlsson att hålla ihop spelet även under söndagen. Tvåan Paul Broadcast tror inte han har speciellt stor chans att hämta in försprånget.

– Sex slag är enormt mycket med tanke på hur han spelar. Han får banan att se liten ut, säger Broadhurst.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf