Badou Jack: ”Mamma blev ju lite halvkändis”

Foto: Abbie Parr / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Badou Jack redo för ny titelfajt.
SPORTBLADET

NEW YORK. Badou Jack håller med alla andra.

Mamma Eva var den stora stjärnan på Idrottsgalan förra veckan.

– Ja, hon blev ju lite halvkändis efter det där. Verkligen roligt, jag var inte alls beredd på att hon skulle dyka upp på scenen, säger den svenske boxningsstjärnan med ett leende när hans nästa titelmatch, mot Adonis ”Superman” Stevenson, presenteras vid en glittrig tillställning på Manhattan.

De flesta tyckte ju att Idrottsgalan på Globen i Stockholm förra måndagen nådde sitt klimax när Badou Jacks mamma Eva Nyberg, 75, skulle hylla sin son med ett anförande från scenen, blev nervös, råkade avbryta föregående talare, kom av sig – och sedan snabbt ursäktade sig med ett skämt om att hon ingår i humorgruppen Grotesco.

– Jag skämdes men det blev ju rätt roligt till slut. Alla kom fram efteråt och ville bli fotograferade med mig. Och Kristin Kaspersen kom fram och kramade om mig flera gånger på efterfesten, sa hon själv till Aftonbladet.

”Alla ville ha bilder på henne”

Badou gömde sig skrattande bakom en servett under mammas shownummer – och ler ånyo brett när vi påminner honom under onsdagens media-event med TV-kanalen Showtime på lyxkrogen Cipriani på 42:a gatan mitt på Manhattan.

 – Ja, he he, jag var inte alls beredd på att hon skulle dyka upp på scenen och hade verkligen roligt åt det, säger han.

– Hon blev ju lite halvkändis efter det där. Alla ville verkligen ha bilder på henne.

Foto: BILDBYRÅN
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Däremot slutade inte galan som Eva hade hoppats. Priset till ”Årets manlige idrottare” gick ju till diskuskastaren Daniel Ståhl – inte till Badou.

–  Man blev ju lite besviken när han inte vann. Jag menar, hur många världsmästarbälten måste Badou ta innan han får pris av Idrottsgalan som Sveriges bäste manlige idrottare, undrade hon.

Titelmatch mot Stevenson

”The Ripper” själv rycker på axlarna.

– Det där är priset som betyder något för mig, säger han och pekar på sitt gamla mästerskapsbälte.

– Allt annat är bara bonus. Boxning och diskus är två vitt skilda sporter som inte går att jämföra, jag säger bara grattis till han som vann.

Well, det kan  snart komma nya chanser för Sverige att hylla sin bästa boxare.

Under Showtime-galan avslöjades att Badous nästa fajt blir en titelmatch – i lätt tungvikt – mot 40-årige WBC-mästaren Adonis ”Superman” Stevenson i Kanada 19 maj.

– Det dröjer lite längre än jag hade önskat, jag längtar verkligen efter att få gå en match igen, säger han.

– Stevenson är ju lite äldre, men han kan boxas. Han har en bra vänster och slår hårt. Fast jag slår också hårt, jag är en bättre boxare och åker dit för att ta hans titel.

”Han har inget val längre”

”Superman” – ursprungligen från Haiti, men numer bosatt i Quebec i just Kanada – har länge anklagats för att undvika kvalificerade motståndare och Badou betraktas av många som den bästa boxare han tvingats upp mot sedan han blev mästare.

Den svenske sluggern nickar instämmande.

–  Absolut, absolut, så är det. Men han har inget val längre, han är tvungen att möta någon som är bra och ja, här är vi.

ARTIKELN HANDLAR OM