Här visar Hargin upp sitt nya OS-vapen

SPORTBLADET

Mattias Hargin har haft en strulig säsong.

Men efter parallelltävlingen i Hammarbybacken kan ha hittat lösningen som ska ge OS-medalj.

– Jag åkte på de nya pjäxorna, det står ”winning 1” på dem, säger han. 

Mattias Hargin var trea i parallelltävlingen i Hammarbybacken i fjol. Den här gången tog det stopp i kvartsfinal efter en grensling.

– Lite otur att det slutade redan där, men så är det, säger han. 

Hargin var trea i slalompremiären i Levi, men sedan dess har det gått utför för svensken som har resultat raden 18, 16, 16, DNF, 16, DNF i de sex senaste slalomtävlingarna. 

– Det har varit frustrerande på slutet. Jag har inte fått med mig så mycket resultat på slutet och inte så snabb åkning. Jag har hamnat lite ur spår, men det ska vi fixa och lösa inför OS, säger 32-åringen som har gjort flera ändringar med materialet. 

– Jag har hållit på och ändrat väldigt mycket sista veckorna så jag har lite mindre grejer att testa när jag åkte till OS. Jag trodde att det jag åkte på i Levi var något jag skulle ha hela säsongen men när det började strula flera tävlingar på rad var jag tvungen att göra något.

”Kändes okej”

Det är framför allt pjäxorna som är problemet, men nu kan Hargin ha hittat rätt. Efter tävlingen i Hammarbybacken visade han upp sin nya OS-pjäxa. 

– Jag åkte på de nya, det står "winning 1", det är OS-pjäxorna. Jag testade dem i dag och det kändes ändå okej, säger han. 

Det är de här du kommer att åka och vinna på i OS alltså? 

– Ja, jag tror det. Det är då vi tar det. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint