Tennis

Serena Williams om dramatiken vid förlossningen

Av: 

Erik Karlsson

Serena Williams.
Serena Williams.

SPORTBLADET

Serena Williams tvingades dra sig ur Australian Open.

I en intervju med Vogue berättar hon nu om komplikationerna som tillstötte när hon födde sin dotter Alexis Olympia – och som gjorde henne sängliggande i sju veckor.

– Jag vet inte hur många gånger jag har brutit ihop, säger hon i tidningen, enligt Huffington Post.

Det var i slutet av sommaren som Serena Williams, 36, fick en dotter med Redditgrundaren Alexis Ohaninan.

Då var planen att ta sig tillbaka till Australian Open i slutet av januari, men strax efter nyår tvingades den forna världsettan att hoppas av storturneringen.

– Efter att ha spelat i Abu Dhabi inser jag att även om jag är riktigt nära så är jag inte där jag vill vara, sa hon.

I en stor intervju med magasinet Vogue berättar Serena Williams om den första tiden som mamma och en dramatisk födsel som ger en förklaring till att amerikanskan inte känner sig redo att möta världseliten redan nu.

”Lyssna på Dr Williams!”

Williams berättar att födseln skedde med akut kejsarsnitt efter att hennes puls gått ner kraftigt under värkarbetet. Ett kejsarsnitt som gick bra – men dagen efter tillstötte komplikationer för tennisstjärnan som drabbades av en blodpropp i lungan. Något stjärnan fått tidigare och därför själv kunde diagnostisera.

– Jag sa att jag behövde en skiktröntgen och heparin-dropp. Det vat som: ”lyssna på Dr Williams!”, säger hon.

Hostan som följde på blodproppen gjorde dock så att hon hostade upp ärret efter kejsarsnittet och därför tvingades till ytterligare en operation som dessutom följdes av ett ingrepp för att förhindra framtida blodproppar.

”Mycket av ångesten försvann”

Totalt var Williams kvar på sjukhus i en vecka och sedan sängliggande i ytterligare sex veckor efter att hon fått åka hem. En tuff tid.

– Jag vet inte hur många gånger jag har brutit ihop. Eller så har jag blivit arg för att jag gråtit, sen ledsen över att ha blivit arg och sedan känt skuldkänslor för att varför känner jag mig ledsen när jag har en så fin bebis?, säger hon.

Men Serena Williams tror också att dottern Alexis Olympia kommer ge henne ett annat lugn på tennisbanan när hon väl gör comeback.

– När jag känner mig ångestfylld förlorar jag matcher och det känns som att mycket av den ångesten försvann när Olympia föddes, säger hon och fortsätter:

– Jag behöver inte pengar, titlar eller prestige. Jag vill ha dem, men jag jag behöver inte dem. Det är en annorlunda känsla för mig.

Magasinet Vogues senaste nummer.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

INSIDE GOTLAND, DEL 2: ”Jag svimmade 20 gånger av smärta”

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis

Serena Williams