Carlos Sainz mot segern i Dakarrallyt

Carlos Sainz mot tredje segern i Dakarrallyt
Carlos Sainz mot tredje segern i Dakarrallyt

För nio år sedan tappade han segern i Dakarrallyt i Fiambalá.

I dag tog den sträckan Carlos Sainz närmare segern.

– Vi måste hålla i detta, dag efter dag, säger han.

Det är tre etapper kvar av Dakarrallyt 2018 och inför dagens etapp, den elfte mellan Belén - Chilecito kände Carlos Sainz en viss oro. Han har två VM-titlar i rally och han har också en segrar i Dakarrallyt sedan tidigare, men han har också tappat en seger i Dakarrallyt just på dagens sträcka.

– Fiambalá är en klassisk specialsträcka i Dakarrallyt, säger Carlos Sainz.

– Det var här jag tappade segern 2009. När jag startade specialsträckan hade jag ledningen med 30 minuter, men jag slutade den i ett hål. Därför är det skönt att den ligger bakom mig nu.

Carlos Sainz mot tredje segern i Dakarrallyt

Han hade 50 minuters ledning över Stephane Peterhansel i sammandraget inför dagens etapp och avslutade med ungefär samma marginal.

– Vi måste hålla i detta, dag efter dag, säger han.

– Nyckeln var att hålla jämna steg med Stephane på banan.

Den över 700 km långa etappen vanns av Bernhard Ten Brinke, före Cyril Despres och med Sainz på tredje plats. Spanjoren var tio sekunder före Peterhansel.

”Är lite nervös”

I mc-klassen fortsätter kampen om totalsegern. Österrikes Matthias Walkner var femma på etappen, men leder tävlingen med lite mer än 30 minuter inför de tre avslutande dagarna.

– Allt kan förändras varje dag, därför tänker jag inte så mycket på totalsegern, säger han.

– Det är klart att jag är lite nervös, missar du en kontroll så kan det kosta mig 20 minuter. Det enda jag kan göra nu är att fortsätta och göra mitt bästa.

Morgondagens etapp mellan Chilecito och San Juan är riktigt lång, förarna ska köra 791 km och 722 av dem ingår i specialsträckan.

Följ Dakarrallyt i Sportbladets guide - alla etapper, tv-tider och även samtliga etappsegrare i bil och mc.

Matthias Walkner jagar segern
Matthias Walkner jagar segern
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.