Tidigare förbundskaptenen tar över Udominate

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Julian Martinez Alman lämnar Udominate efter att inte ha fått ut sin lön. 

Nu kan Sportbladet avslöja att tidigare förbundskaptenen Jan Enjebo tar över kaosklubben.

– Inga kommentarer, säger klubbens starke man Oscar Stenberg.

Hårdsatsande Udominate ligger tvåa i basketligan efter svenska mästarna Luleå Basket. Men på söndagen kom beskedet att tränaren Julian Martinez Alman lämnar klubben efter att inte ha fått ut sin lön

– Vi hade inte råd att fira jul så jag fick låna pengar för att köpa julklappar till barnen. Jag är pank, säger han till VK. 

Udominate har redan gjort klart med en ersättare och Sportbladet kan nu avslöja att det ser ut att bli tidigare förbundskaptenen för herrlandslaget Jan Enjebo.

– Ingen kommentar. Måste försöka reda upp alla andra bitar först, säger klubbens starke man Oscar Stenberg och fortsätter:

– Men vi har en del olika alternativ ja. Ett alternativ att Micke (Blomquist) coachar, men just nu vet vi inte riktigt. Vi har en del möten nu. 10.00 ska vi presentera vad som händer. Vi är väl inte ett hundra procent säkra, av olika anledningar. Vi har två huvudspår.

Ledde Sverige i EM

Enjebo ledde Sverige under hemma-EM 2003, men fick sparken från landslaget 2005. Sedan dess har bland annat coachat Gothia Basket och i Luxemburg. 

Under förra säsongen sparken Udominate tränaren Tamara Ruzic. Nu lämnar alltså ytterligare en tränare.

Stenberg slår dock tillbaka mot Alman och menar att han visst har fått ut sin lön.

– Det har inte med vårt ekonomi att göra, finns ingen spelare och ledare som inte har fått betalt. Det finns en annan problematik som vi kommer att gå in på senare. 

Men han säger ju att han är pank? 

– Det finns en anledning till att han inte har fått betalt de två senaste månaderna. Han har inte gjort något fel eller så, men jag vill inte gå in på det mer.

Stenberg säger dock att anledningen kommer att komma fram inom en snar framtid.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket