Ymer en seger från Australian Open

Foto: Jessica Gow/TT
Elias Ymer. Arkivbild.
SPORTBLADET

Nu är Elias Ymer bara en match ifrån en plats i årets första grand slam-turnering i tennis. I kvalet till Australian Open besegrade han i andra omgången amerikanen Dennis Novikov med 6–7, 6–3, 6–3.

Den 140-rankade svensken har inte spelat en grand slam-turnering på 2,5 år.

I sista kvalomgången möter han Darian King, Barbados, som är 179:a på världsrankningen.

Johanna Larsson blir ensam svenska i damsingelturneringen där hon inleder mot en kvalspelare. Det blir dock inget svenskmöte. Rebecca Peterson förlorade i den första kvalomgången mot kinesiskan Liu Fangzhou med 1–2 i set.

Efter lottningen står också klart att fjolårsfinalisterna Roger Federer och Rafael Nadal inte riskerar att få mötas före finalen i årets Australian Open i tennis.

Spanjoren Nadal, som förlorade finalen i Melbourne förra året, är förstaseedad och får i första omgången möta 81-rankade Victor Estrella Burgos, Dominikanska republiken.
Schweizaren Federer är andraseedad och har lottats mot 51-rankade slovenen Aljaz Bedene.

Wawrinka nionde

Den sexfaldiga vinnaren av grand slam-turneringen, serben Novak Djokovic, har halkat ner på världsrankningen under sin halvårslånga skadeperiod och är seedad som nummer 14. Han ställs mot amerikanen Donald Young, rankad 63, i första omgången och kan få möta fjärdeseedade Alexander Zverev, Tyskland, eller den tidigare turneringsvinnaren Stan Wawrinka, Schweiz, i kvartsfinalen. Wawrinka har också varit skadad och fallit på rankningen. Han är niondeseedad i år.

Fjolårsvinnaren på damsidan, Serena Williams, är inte redo efter barnafödande och ställer inte upp i Melbourne. Rumänskan Simona Halep är förstaseedad, och ställs mot Destanee Aiava, den 193-rankade australiskan som fick ett wildcard, i första omgången.

Andraseedade danskan Caroline Wozniacki möter 57-rankade rumänskan Mihaela Buzarnescu i sin första match.

ARTIKELN HANDLAR OM