640 kilo i benpress

SPORTBLADET

Nu har OS mest omtalade lår vunnit brons

1 av 5

OS mest kända ben har vunnit sin första olympiska medalj.

Igår vann Robert Förstemann, 26, ett brons i lagtävlingen på velodrombanan.

– Jag hade stora ben redan när jag var fyra år, säger han till cykeltidningen Ride.

Hans lår har varit den stora snackisen de senaste dagarna. Igår vann Robert Förstemann sin första olympiska medalj när han tog brons i lagtävlingen på velodrombanan. I lag med René Enders och Maximilian Levy besegrade man Australien i kampen om bronset. Nu kanske Förstemann återigen kan få uppmärksamhet för sin cykling och inte för sina vältränade lår.

”Det är genetiskt”

Just benen har ju annars varit oerhört omtalade den senaste tiden. Låren, som har en omkrets på 73 centimeter, har ägnats mycket uppmärksamhet och skulle nästan platsa i en bodybuildingtävling. Huvudpersonen själv menar att han alltid haft stora ben.

– Jag har bilder på mig själv från när jag var fyra år gammal och var på stranden, och jag hade stora ben redan då. Det är genetiskt. Jag är som mina föräldrar, säger han i en intervju med cykelmagasinet Ride tidigare i år.

640 kilo i benpress

Han berättar vidare om sina sessioner på gymet.

– När jag gör knäböj gör jag det vanligen med runt 260 kilo. Och när det gäller benpress kör jag 640 kilo, säger tysken.

Men gymet besöker han inte dagligen.

– Nej, maximalt två gånger i veckan men det blir mycket cykelträning på bana samt på vägarna. Det är en kombination av gym och cykel som ger mig de här stora benen, säger han till Ride.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS