DN-galan i fara för Emma Green Tregaro

SPORTBLADET

”Smärtan väldigt stark”

Foto: Kan missa DN-galan.

Efter OS var Emma Green Tregaro beredd att lägga ner säsongen. 

En kortisonspruta senare hoppas hon på fyra tävlingar till – men hon är fortfarande osäker på start i morgondagens DN-galan. 

– Nervsmärtan är väldigt stark, känner jag den kan jag inte hoppa, säger hon. 

OS blev inte alls vad Emma Green Tregaro hoppades på, trots årsbästa 1,93 var hon långt i från någon medaljstrid. Onda hälsenor och fotproblem var en stor förklaring till den svaga insatsen och en besviken Green Tregaro planerade där och då att ställa in resterande tävlingar under säsongen:

–  Ja, som det känns just nu är det ingen mening att fortsätta hoppa, sa hon då. 

Nu har hon ändrat sig. Målet är DN-galan, SM, Finnkampen och Diamond League-galan i Bryssel – om foten håller. 

– Precis efteråt kände jag att nu får jag bara vila och skita i det här. Men samtidigt tränar jag inte på jättemycket mellan tävlingarna så jag får vila och ge det en chans. Funkar det så funkar det, säger hon.

”Gör väldigt ont”

Svåraste problemen sitter i högerfoten, inte upphoppsfoten, där en stel fot skapar en irritation i fotleden som i sin tur skapar en nervsmärta under högerfoten. 

– När den nerven kommer i kläm gör det väldigt ont. Men nu har jag tagit en kortisonspruta och fått behandling, och förhoppningsvis släpper trycket på nerven och då släpper smärtan väldigt mycket också, säger Emma Green Tregaro. 

Om det blir en höjdtävling i morgon avgörs i sista minuten efter att hon testat foten med några uppvärmningshopp. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott