§Aras glädjebesked: ”Jag tänker satsa”

Ara Abrahamian gör comeback till OS i London

Ara Abrahamian, 36, satsar på OS i London.

I dag på en presskonferens lämnade brottaren sitt besked.

– Om jag ska fatta mig kort: Jag tänker satsa, säger brottaren.

OS i London startar den 27 juli då hoppas Ara Abrahamian att vara i storform. I dag på en presskonferens tillsammans med SOK kom beskedet.

– Om jag ska fatta mig kort: Jag tänker satsa, säger han på presskonferensen.

I början av februari gjorde han comeback i en tävling i Bulgarien. Abrahamian förlorade den första matchen i 96-kilosklassen.

Satsningen stoppades

I OS är det tänkt att han ska tävla i 84-kilosklassen.

– Jag har gjort två tävlingar. Först 96 kilo, sedan ungerska grand prix. Första gången sedan OS jag gjorde en bantning. Jag gick fyra-fem matcher och kom trea, förklarar han.

Vägen till OS går via tre OS-kval. Det första sker 8 april i Bulgarien, ett kval som den 36-årige brottaren kommer delta i.

Satsningen mot OS hade planerats tidigare men en bilolycka stoppade satsningen.

– Egentligen hade jag bestämt förra året, april månad, på satsning. Men då var jag med i liten bilolycka, som drog ut på tiden i sex månader, säger han på presskonferensen.

Revansch för Peking-OS

Abrahamian som blev en nationalhjälte i Sverige efter Peking-OS kommer med glädjande besked. Även om han inte är ett lika stort guldhopp som han var för fyra år sedan finns det nog många som hoppas på en revansch i London.

– Det kommer förhoppningsvis bli OS i London. Jag känner mig stark och samlar på mig fysisk och mental styrka, säger brottaren.

Ara Abrahamian blev diskad i OS i Peking 2008. Han tog brons i 84-kilos klassen men dömdes bort i semifinalen mot italienaren Andrea Minguzzi.

I protest lämnade han bronspengen på mattan och blev med det diskkvalificerad.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN