Smederna tillbaka i elitserien

avTT

Publicerad:

Smederna från Eskilstuna är klart för elitserien i speedway efter seger mot Rospiggarna i den allsvenska finalen. Seger med 48–42 i torsdagens hemmamatch gav totalt 93–87.

Smederna är ett av de klassiska lagen i svensk speedway men 2009 gick Eskilstunaklubben i konkurs och fick börja om från början. Lagledaren Jimmy Jansson har jobbat hårt sedan dess.

– Målet var två år i allsvenskan och det klarade vi av. Vi har varit en handfull människor som verkligen har brunnit för detta arbete inom klubben, sade han.

Tungan på vågen i de allsvenska finalerna var veteranen Peter Karlsson som tog 17 poäng i första finalen och följde upp med tio poäng på hemmaplan. Det var också han som säkrade elitserieplatsen i tävlingens näst sista heat.

– "PK" var den pusselbit som saknades i laget. Han är 43 år gammal men det märks inte på banan, berömde Jansson.

Rospiggarna som vann serien, men tvingades köra finalerna utan Andreas Jonsson, kan också få en elitserieplats 2013 om inte alla elitserielag får elitlicenser.

– Hade vi vunnit finalen hade det varit klart att vi kör elitserien nästa år. Nu får styrelsen sätta sig ner och ta beslut om det skulle bli så. Vi har under de senaste säsongerna jobbat långsiktigt och det tänker vi fortsätta med, sade Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway