Två svenskar startar i årets tuffaste gatlopp

avAnna Andersson

Talangerna Felix Rosenqvist och Jimmy Eriksson kör det klassiska Formel 3-loppet i Macau

cau 2011. Foto: Mattias Persson

Två svenskar med drömmer om segern i årets svåraste lopp.

Det prestigefyllda stadsloppet i Macau.

– Det är årets absoluta höjdpunkt, säger Felix Rosenqvist.

– Den största utmaningen man kan ställas inför som förare i Formel 3.

Han kör den prestigefyllda tävlingen för tredje året i rad och han gör det för sitt ordinarie stall Mücke Motorsport.

– Macau är årets absoluta höjdpunkt, och den största utmaningen man kan ställas inför som förare i Formel 3, säger Felix Rosenqvist.

– Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka dit en tredje gång; särskilt mot bakgrund av den positiva höst vi har haft i EM och Formula 3 Euro Series. Med två segrar vid de senaste två deltävlingarna har jag ett bra självförtroende just nu, och förhoppningsvis kan vi ta oss igenom Macau-helgen utan allt det missflyt som drabbade oss förra året. Vi kommer ha nytta av att vara tre förare i teamet den här gången, och jag kan inte tänka mig en bättre avslutning på säsongen än att på nytt få attackera för fullt på min favoritbana.

VM för F3

Tävlingen som anses var ett inofficiellt VM för formel 3 lockar 30 av världens mest lovande formelbilsförare, två av dem är svenskar.  Förutom Rosenqvist finns även Jimmy Eriksson, nybliven mästare i tyska F3 med på startlinjen.

– Jag är väldigt glad över möjligheten att få komma tillbaka till Macau en andra gång – det är en tävling som inte liknar någonting annat, och det perfekta sättet att avrunda säsongen på, säger Jimmy Eriksson som ska köra för Galaxy Double R Racing, hans ordinarie stall i tyska ATS F3 Cup, Lotus, deltar inte i tävlingen.

– Jag har redan besökt teamet i England för att testa den nya bilen som alla

måste köra i Macau, och det första intrycket är väldigt positivt – även om jag vet att vi har ett gigantiskt jobb framför oss. Tyvärr fick jag inte så mycket körning som jag hade velat i Macau förra året, men jag hann bilda mig en uppfattning om hur oerhört svår banan är; och med den här säsongen i ryggen känner jag mig betydligt bättre förberedd än vad jag gjorde för tolv månader sedan. Jag känner mig redo.

Tävlingen fyller 30 år i år och den första upplagans vanns av  Ayrton Senna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1