Motorsport

Vettel: Nu börjar jakten på titeln

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Mästaren bara fyra i VM inför avslutningen

Sebastian Vettel, Red Bull

Foto: AFP

Han är dubbel mästare och var på väg att få kontakt med toppen.

Då gick bilen sönder.

Ändå ger Sebastian Vettel inte upp.

- Nu börjar den stora jakten på titeln.

När Sebastian Vettel lämnade Monza med noll poäng sedan en generator överhettat var han besviken och irriterad. Samtidigt som han inte tog en enda poäng lyckades McLarens Lewis Hamilton vinna loppet och Ferraris Fernando Alonso tog sig upp på prispallen och utökade sin ledning i mästerskapet.

Nu vänder F1 mot Asien och det återstår bara sju tävlingar (175 poäng) av säsongen.

- Jag fortsätter att kämpa, säger Sebastian Vettel till Sport Bild.

- Jag gillar den här rollen. Jag tycker att det är riktigt spännande att få börja den stora jakten på titeln.

Jagade ikapp titeln 2010

Förra året var han helt överlägsen och tog pole position vid i stort sett varje kval, men året innan hade han en annan roll. Då var han den som jagade och när två lopp återstod var han 25 poäng från VM-ledningen - och ändå lyckades han ta sin första titel.

– Då skulle jag ta in 12,5 poäng per lopp och det gick. Nu är det sju lopp kvar och då borde jag väl behöva ta in ungefär hälften av det, varför skulle det inte gå? Säsongen har varit så oförutsägbar hittills och det kan vara en fördel, säger Vettel.

- Man kan inte ens förutspå vem som ska vinna var. För oss måste allt verkligen stämma och målet är att vinna alla lopp, sedan får vi se. På Monza var vi inte tillräckligt snabba men nu är det inte så många rakor på de banor som återstår och därför borde vi ha mindre problem. Samtidigt vet vi inte om vi är tillräckligt snabba ändå.

Fernando och Ferrari är bäst

En poäng före honom återfinns Lotus Kimi Räikkönen som inte vunnit något lopp i år, två poäng före är Lewis Hamilton, McLaren, som vunnit två av de tre senaste loppen. Leder VM gör Fernando Alonso, Ferrari, som är 39 poäng före Sebastian Vettel och som har övertygat under säsongen.

- Jag  kör inte F1 för att vara bättre än Fernando eller någon annan förare. Jag är stolt över att jag är en av de bästa förarna i världen och över att jag vunnit två VM, för det betyder att jag vid två tillfällen varit säsongens snabbaste och jämnaste förare, säger Sebastian Vettel till den tyska veckotidningen.

- Men det är helt klart att Fernando är inne i zonen just nu. Ingen har gett honom de poäng han har, de har han kört in själv och det har han förtjänat. Hans bil är inte alls så dålig som folk säger, den var det när säsongen startade men sedan dess har den presterat i olika väderförhållanden och på olika banor. Dessutom är den tillförlitlig. Därför är kombinationen Alonso och Ferrari den bästa hittills i år.

Helgens lopp avgörs i Singapore, det är säsongens enda nattlopp.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1