Fredricson har häng på en finalplats

avElisabet Hoff

Foto: BILDBYRÅN

Peder Fredricsons storform håller i sig. I söndagens världscup i London Olympia blev det en fjärdeplats med H&M Christian K över en extremt teknisk bana som bara fyra ekipage klarade felfritt.

Därmed tar Fredricson ett rejält kliv upp i tabellen och har nu häng på en finalplats. 

Bommarna föll som i plockepinn och det såg nästan omöjligt ut att klara världscupbanan i London. Tills Peder Fredricson red in som startnummer 21 och visade hur en slipsten ska dras.

Noggrant, kontrollerat och med ett självförtroende i topp lotsade han Christian K genom alla svårigheter utan att så mycket som att nudda ett hinder. Som första ryttare ut i omhoppningen gick han ut i ett friskt tempo, men utan att riskera någon rivning. Det blev en till nollrunda, men en tid som kapades rejält av vinnaren Julien Epillard, Frankrike. 

-- Det är bara att lyfta på hatten. Vilken hög lägstanivå han håller, Peder Fredricson, säger SVT:s expertkommentator Lotta Björe.

Samspelet fungerar utmärkt

För en vecka sedan var Fredricson trea i Top 10 Final i Geneve med Christian K. Medan inomhusarenan i Geneve är en av de största i Europa är Olympia en av de minsta. Hur Christian K skulle klara den omställningen var ett frågetecken. Särskilt eftersom han tidigare har varit rätt svår att styra.

Men dubbelnollan i London lämnade klart svar - samspelet fungerar utmärkt. 

Fjärdeplatsen gav 13 nya VC-poäng. Fredricson ligger nu på plats 17 i VC-tabellen. Henrik von Eckermann, som inte red i London, åkte ner till fjärdeplats och Douglas Lindelöw till plats 20. 

London var åttonde omgången av 13 innan finalen i Paris. Nästa omgång går i Mechelen i mellandagarna. 

Scott Brash, Storbritannien, var tvåa i London och Edwina Tops-Alexander, Austarlien, var trea. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Ridsport

London