Tronskiftet

SPORTBLADET

Alonso: Jag är glad över att vinna när Schumacher ännu är aktiv

Foto: Fernando Alonso (på bilden till höger), ny nummer ett.

Den gamle lägger av och den nye tar över.

– Om du vinner VM-titeln när Michael fortfarande kör har den ett extra värde, säger Fernando Alonso, dubbel världsmästare.

Det var han som petade ner Michael Schumacher från tronen i fjol när tysken vunnit fem VM-titlar i rad och det var han som såg till att det aldrig blir något åttonde VM-guld för den störste av dem alla.

I och med sin andraplats i Brasiliens GP visade han att han är den nye F1-kungen.

Punktering

VM-striden var i stort sett avgjord redan på startlinjen eftersom tysken hade en sämre position och när han dessutom fick punktering sedan han haft en sammandrabbning med den andra Renaulten visste spanjoren att titeln var hans.

– När Michael fick problem med däcken på det tredje eller fjärde varvet visste jag att det inte fanns något större hot mot titeln. Då körde jag så lugnt som det bara var möjligt.

Samtidigt lyckades Renault köra hem märkes-VM för andra året i rad. En stark prestation av ett stall som i våras inte visste om det skulle bli någon framtida F1-satsning.

Fernando Alonso har nu definitivt tagit över F1-tronen, även om årets säsong varit väldigt spännande fram till det sista loppet.

– Jag är väldigt glad över att jag vunnit mina två titlar när han fortfarande varit aktiv och önskar honom lycka till med sitt familjeliv.

Själv byter Fernando Alonso nu Renault mot McLaren-Mercedes och 18 mars står han återigen på startlinjen som regerande världsmästare.

Anna Andersson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport