”Jag har tvivlat på mig själv”

SPORTBLADET

Äntligen lossnade det för Anja Pärson – vann störtloppet i St Moritz

Foto: Äntligen på pallen igen Anja Pärson var strålande glad efter världscupsegern i störtlopp i St Moritz.

Efter en rekordusel säsongsöppning lossnade det för Anja Pärson i lördagens världscuptävling i St Moritz.

Pärson vann störtloppet och hennes mål att vinna den totala världscupen ser plötsligt högst realistiskt ut igen.

– Jag har tvivlat på mig själv. Skönt att få utdelning för den träning man har gjort, säger hon.

7:a, 12:a, 17:e, 10:e, 7:a, 7:a, 18:e och uråkning. Där hade ni Anja Pärsons säsong innan helgens världscuptävlingar i St Moritz. Inga placeringar att jubla åt och fram till helgen svenskans sämsta säsongsstart någonsin.

Men Pärson trivs av hävd i St Moritz vilket hon visade med eftertryck på lördagen. I strålande förhållanden var svenskan snabbast av alla i störtloppet och hennes första världscupseger för säsongen var ett faktum.

Anja vann loppet åtta hundradelar före tvåan Lindsay Vonn, USA. Trea kom tyskan Maria Riesch.

”Det har gått upp och ner”

– Det var nog viktigt för hela gruppen för det har varit lite slokna huvuden på slutet och nu känns det som att vi får en jätteskjuts av det här. Hoppas att det går bra i super-G i morgon, säger Anja till SVT.

På frågan hur jobbigt den senaste tiden har varit svarar Anja:

– Det har gått upp och ner. Jag känner likadant som jag gjorde förra året, att bara jag jobbar på så löser det sig. Och det har det gjort. Jag har slitit som tusan och nu är jag där igen.

Inför söndagens super-G säger hon:

– Det kan vara vinna eller försvinna. Jag har kört ut några gånger här. Backen är så pass enkel att man måste ligga på gränsen när man kör. Det kommer att bli spännande och jag hoppas att jag håller mig i banan.

Svensk-krasch

Nike Bent, med startnummer 30, kraschade strax före målgången i dagens störtlopp. Svenskan tappade balansen efter det sista hoppet och brakade in i skyddsstängslet. Åskådarna och en orolig Anja, vilken tv-kamerorna zoomade in, höll andan. Men Bent kunde tämligen omgående resa sig upp och omtöcknad vinka till publiken.

Två svenskor till deltog i tävlingen, dock utan framgång. Unga löftet Kajsa Kling, som startade sist (50) av alla i startfältet, blev 33:a. Jessica Lindell-Vikarby avbröt ett misslyckat åk och korsade målgången hela 7 sekunder och 19 hundradelar efter Pärson.