Zachrisson klev in med elegans

Man kan tycka mycket om Viasats beslut att flytta all golf från Viasat Sport till en ny, renodlad golfkanal som kräver ett nytt, dyrt abonnemang.

Och tro mig, det var många som tyckte mycket. Väldigt få var positiva till Viasats agerande.

Men när jag sätter mig ned framför teven och lyssnar till Göran Zachrisson (Göran Zachrisson!) kommentera US Open i golf så är allt förlåtet. I alla fall i några timmar.

Flera, av varandra oberoende, källor nära mig berättar annars om en hemsk fredagssändning där de två kommentatorerna gjorde allt för att förstöra golffesten från Oakmont, Pennsylvania. Ingen av dem hette Göran Zachrisson har jag fått veta.

Tur att jag hade annat för mig då. För när Zachrisson i går klev in (men varför först i går?) så gjorde han det med subtil tyngd och elegans – och inte så subtil egensinnighet. Golf är förstås golf, men inte alls lika kul att se om inte Göran Zachrisson kommenterar.

Den så kallade upplänken, som varken Zachrisson eller jag vet vad det är, förstörde tyvärr delar av sändningen. En walesare som gjorde tråkiga trickslag när upplänken bröt ihop förstörde andra delar. Men golfen – och Zachrissons guidning – däremellan gjorde timmarna njutbara.

I morgon flyttar Viasat dessutom US Opens förmodat dramatiska avslutning från sin svåra golfkanal till betydligt mer lättillgängliga TV6. Bra gjort, Viasat.

Fråga: Kan inte

Göran Zachrisson få sitta och kommentera ensam? I går fick han experten Johan Ryström vid sin sida, men Zachrisson är som bäst när han inte behöver trängas i strålkastarljuset.

Det är en

ynnest att se all denna underbara grafik från US Open: Överflygningen av hålen, lutningen på fairway och favoriten – hur bollarna rullar på green.

Mattias Wikdahl

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.