Nadal och Djokovic kritiska mot regeln

Stjärnorna protesterar inför Wimbledon

Foto: Ben Curtis/TT/AP
Rafael Nadal är emot att spelarna ska börja klockas mellan poängen.

avTT

SPORTBLADET

Planerna på att börja klocka spelarna i US Open och i Wimbledon får storstjärnorna Rafael Nadal och Novak Djokovic att protestera.

De båda tennisessen är starkt kritiska till att grand slam-turneringarna bara tänker tillåta 25 sekunders vila mellan de spelade poängen i framtiden.

– Om du bara vill se en snabb match utan mycket tanke så är det rätt. Men om du vill se en sport där du behöver tänka, lägga upp en taktik och se långa slagdueller så är detta fel väg, säger Nadal.

”Borde frågat oss innan”

Spanjoren pekar på att alla klassiska matcher inom tennisen har varit långa matcher där han själv var med om en klassisk finalmatch i Wimbledon 2008 mot Roger Federer, en match som tog fyra timmar och 48 minuter.

– Alla matcher som varit viktiga för vår historia har pågått fyra fem timmar. För att kunna genomföra den typen av matcher behöver du tid mellan poängen. Du kan inte spela den typen av matcher med långa dueller och mycket känslor om du bara får 25 sekunder mellan poängen, säger spanjoren.

Han får medhåll av Novak Djokovic.

– Jag tycker de borde ha kontaktat oss spelare innan de tog detta beslut. De visar ingen respekt mot oss spelare, säger Djokovic.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis

Wimbledon