Speedwayfinalen ställdes in

Publicerad:
Uppdaterad:

”Rätt med tanke på hur banan såg ut”

”Näe, här går det nog inte att köra, grabbar”.
Foto: Rune Evensen
”Näe, här går det nog inte att köra, grabbar”.

VM-avslutningen i speedway dröjer. Lördagens tävling i tyska Gelsenkirchen ställdes in. Ett nytt försök kommer att göras kommande lördag i polska Bydgoszcz.

– Rätt att ställa in med tanke på hur banan såg ut, sade Fredrik Lindgren.

Arrangörerna hade stora problem med den tillfälliga banan i Gelsenkirchen. Fredagens träning ställdes in och arbetet med banan pågick hela natten. Tanken var att förarna skulle kunna träna lördag förmiddag men varken träning eller tävling senare på kvällen var att tänka på.

– Vi har inte lust att sluta på samma sätt som andra speedwayförare under åren har slutat, var världsmästaren Nicki Pedersen hårda omdöme efter han och de andra förarna hade inspekterat banan.

Som en gummimatta

– Banan är hård på ytan men den sviktar ungefär som en gummimatta. Det finns ingen chans att kunna köra på det underlaget, sade Lindgren.

Anledningen till att banan inte höll var troligen att den vattnats för mycket tidigare i veckan. Dessutom har det varit kallt vilket gjort att banan inte torkat upp. Därmed fick arrangörerna för andra gången i historien ställa in, Ullevi 2003 var första gången.

Nytt datum för tävlingen blir kommande lördag, i polska Bydgoszcz, som redan haft en VM-tävling under året.

– Jag tycker det är fel att flytta till en bana vi redan har kört på, sade Lindgren.

Glad Jonsson

Beskedet att flytta till Bydgoszcz togs dock emot med öppna armar av Andreas Jonsson som inte fanns på plats i Tyskland. Bydgoszcz är Jonssons polska hemmabana.

– Kanon! Nu ska jag se till att starterna fungerar bättre än senast vi körde där, sade han.

– Den här helgen fanns ingen chans att köra. Jag har varit helt utslagen av magsjuka eller influensa, vet inte vad det är. Det är stor risk att jag inte kan köra den engelska finalen på måndag kväll heller, fortsatte han.

Den VM-tävling som kördes tidigare under året i Bydgoszcz vanns av Greg Hancock, före Nicki Pedersen och Tomasz Gollob. Andreas Jonsson tog åtta poäng medan Fredrik Lindgren blev helt utan.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN