Svensk duo i topp i Portland

SPORTBLADET

Helen Alfredssson, 43, ser slutet på sin karriär – då spelar hon sin bästa golf. För en månad sedan vann hon stortävlingen Evian masters i Frankrike. Efter två rundor av Safeway classic i Portland, Oregon, leder Alfredsson USA-tourtävlingen på 134 slag, tio under par. På söndagen får hon gå ut i ledarboll tillsammans med en annan svenska, Sophie Gustafson, som ligger ett slag efter.

Foto: Helen Alfredsson öppnade starkt under den första dagen i Portland.

Under lördagens 67-rond hade Alfredsson sex birdies och en bogey. Ett resultat som hon var mer än nöjd med.

– Möjligen är det min bästa säsong. Jag har ett annat självförtroende än tidigare och det känns verkligen kul att spela, sade Alfredsson på presskonferensen.

Hon sade också att fjolårets vila från allt spel har hjälpt henne till årets fina spel. Alfredsson har bara 40 000 dollar kvar innan hon passerar en miljon dollar i inspelade pengar i år.

– Det var nyttigt att vila från golfen ett tag. Jag har dragits med en del skador, den senaste var en skadad disk i ryggen. Jag fick tid till lite andra saker som bland annat att vara kapten i Solheim-laget. Men nu är ryggen bra och det ska bli kul att spela med Sophie.

Gustafson gick runt på 68 slag efter sex birdies och två bogeys. I fjol ledde hon den här tävlingen men tappade fem slag mot mexikanskan Lorena Ochoa.

Annika Sörenstam och Louise Friberg är sex slag från ledande Alfredsson på fyra under par.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf