Padraig Harrington vann igen

SPORTBLADET

Henrik Stenson fyra i PGA-mästerskapen

Henrik Stenson var återigen nära en majorseger men fick till slut nöja sig med en fjärdeplats i PGA-mästerskapen.

Vann gjorde irländaren Padraig Harrington, precis som i British open för tre veckor sedan.

Foto: Henrik Stenson slutade fyra.

– Jag måste vara nöjd, trots allt, säger Stenson till det Svenska golfförbundets hemsida.

Det har han all anledning att vara. Förutom Padraig Harrington har ingen annan spelare ett lika bra majorfacit som Stenson under juli och augusti. Det blev en lång söndag för Stenson eftersom lördagens regnoväder tvingade honom och de flesta andra att spela två rundor på söndagen. Söndagens första runda gick han på två under par och fick gå ut i ledarbollen tillsammans med Ben Curtis på den sista rundan. Men sista rundan gick inte lika bra, två över par blev Stensons facit och till slut hade han fyra slag upp till Harrington. Och Stenson var trött när han spelat färdigt den sista rundan.

– Jag var uppe kvart i fem på morgonen och att sedan spela 36 hål under sådan här press tar på krafterna. Inte minst mentalt. Men det är ju samma sak för dom andra, säger Stenson.

Starka avslutningsrundor

För Harrington var det dock inga problem att spela två rundor på söndagen. Fyra under par blev hans resultat både på den tredje och fjärde rundan och från en plats långt ned i resultatlistan rusade han genom fältet upp till förstaplatsen och irländaren har nu vunnit tre av de sex senaste majortävlingarna.

De andra svenskarna spelade godkänt under söndagen. Bland annat slutade Robert Karlsson på 20:e plats och Fredrik Jacobson som gjorde en hole-in-one under den sista rundan slutade på 24:e plats.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf