Han sågar laget efter ny förlust

Smedernas Davidsson: ”Förare som inte ens kämpar”

Smederna är sist i elitserien i speedway efter förlusten mot Masarna.

Frågan är vad som ska hjälpa det anrika laget från Eskilstuna?

– Det finns ingen kommunikation i laget, och vi har förare i laget som inte ens kämpar, sade Jonas Davidsson.

Jonas Davidsson.
Jonas Davidsson.

Smederna är elitseriens besvikelse när dryga två tredjedelar är avverkade. Laget är sist i tabellen, och efter förlusten borta mot Masarna är det tre poäng för att komma över nedflyttningsstrecket. Masarna vann matchen med 53–43 och knep också bonuspoängen.

Matchen började annars bra för Smederna, ledning 8–4 efter två heat. Sen kom raset som bara fortsatte.

– Vi har förare i laget som inte ens försöker. En av dessa (Krzysztof Kasprzak) ska dessutom vara VM-förare, sade Davidsson och suckade tungt.

”Kör för sig själva”

– Det finns ingen kommunikation i vårt lag, jag pratar egentligen bara med min mekaniker under tävlingen. Om jag får hjälp av en lagkamrat så försöker jag hjälpa honom nästa gång men så fungerar det inte med polackerna, de kör sitt eget race, fortsatte han.

I Masarna som lämnade jumboplatsen var stämningen hög och hjälpsamhet var en central punkt. När Steve Johnstons motor försvunnit på flyget fick han låna en motor av landsmannen Leigh Adams. Johnston plockade elva poäng från reservplats.

– Jag har fått hjälp av Leigh tidigare. Vi känner varandra bra och bor i Swindon båda två. Synd bara att jag inte fick behålla motorn efter tävlingen. Vi har riktigt bra sammanhållning i laget och själv är jag mycket nöjd. De senaste veckorna har jag haft problem med en skadad axel, men nu är jag bra igen, sade Johnston.

Skalp av Jonasson

Vetlanda vände underläge med fyra poäng efter elva heat till seger med 51–45 mot serieledande Lejonen, som dock klarade bonuspoängen. Vetlandas junior Tomas H Jonasson lyckades besegra regerande världsmästaren Nicki Pedersen i ett av heaten. Matchen sågs av 5 676 åskådare.

Dackarna vann 50–46 borta mot Rospiggarna och är uppe på andra plats i tabellen.

TT

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN