”De är galna, svenskarna”

SPORTBLADET

Italienska brottningsförbundets ordförande utmålar Ara som boven i dramat

SHENYANG. Ara Abrahamian har inget fog för sina anklagelser.

Det hävdar nu italienska brottningsförbundets ordförande.

– Han är galen, säger Matteo Pellicone.

Foto: Matteo Pellicone.

Italienarna fick i går kväll uppgifterna om att Ara Abrahamian anklagar dem för grovt fusk i OS-semifinalen. Den italienske vinnaren Andrea Minguzzi firades bland sponsorer och mediafolk på italienska OS-basen Casa Italia. Det talienska brottningsförbundets ordförande Matteo Pellicone sa att inget Abrahamian säger kan förstöra festglädjen.

– Han är galen. De är galna, svenskarna. Det var ett helt korrekt domslut, säger Pellicone.

”Inget skandalöst”

Han är, förutom sin roll för Italien, även vice ordförande för det internationella brottningsförbundet Fila. Pellicone och Minguzzi avfärdade i går helt anklagelserna om mutor och fusk.

– Det finns inget skandalöst alls kring den här matchen. De kan komma med alla överklaganden de vill, svenskarna. Vi är helt lugna.

Abrahamian och folket runt honom menar att Pellicone är en av de som man kan misstänka är inblandade i fusket genom sin vänskap med Filas ordförande Raphael Martinetti. Enligt svensken är Jean-Marc Petoud, mattdomare i semi­finalen, nära släkting till Martinetti. Men Pellicone fnyser åt anklagelserna.

– Matchen är filmad och den filmen talar helt för sig själv. Det är absurda påståenden svenskarna kommer med.

”Är ingen slump”

Enligt italienarna är det i?stället Abrahamian som man ska ifrågasätta som brottare. De hävdar att svensken, i tävling Trofeo Milone i italienska Ostia för fyra år sen, skallade just guldmedaljören Minguzzi och hade sönder två av hans tänder.

– Det är så vi känner Abrahamian, säger Pellicone och fortsätter:

– Han är den som spräckte tänderna på Andrea. De två har alltså en historia långt tillbaka i tiden och det är ingen slump att det blir så här nu, att Abrahamian går ut och säger så här.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS