Ekström startar i pole

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Bilen är fantastisk”

Mattias Ekström har pole position i DTM-premiären på Hockenheim.

– Bilen är fantastisk, säger dalmasen.

Mattias Ekström

Det är den dubble mästarens 12:e poleposition och det var den sista sektorn som gav honom pole. Audi dominerade kvalet, Ekström var snabbast redan i det tredje passet och i den avslutande shoot-outen var det fyra Audiförare med. Svensken klarade varvet på 1.32,535.

– Jag är väldigt nöjd med prestandan på min bil, det kändes bra redan från det första varvet, sade svensken på presskonferensen efter kvalet.

– Det fungerade riktigt bra i alla fyra delarna av kvalet, bilen var riktigt bra hela dagen och det visat att bilen helt enkelt är fantastisk.

Danskt på andra plats

Tom Kristensen, Danmark startar som tvåa (1.32,672) och Martin Tomczyk, Tyskland (1.33,004(. De tre kör alla för Audis bästa stall. Det betyder att ingen av Mercedes förare var med i den fjärde och sista delen av kvalet.

– Dagens stora överraskning var att det var en så stor skillnad mellan Audi och Mercedes. Jag hade förväntat mig att det skulle bli det tuffaste och jämnaste loppet någonsin eftersom v var så jämna på testerna, säger Mattias Ekström som vann DTM 2004 och 2007.

– Det kommer att bli ett tufft lopp i morgon, men det är härligt att sitta på presskonferensen med två teamkollegor och vi tre slutar morgondagen på prispallen så blir jag riktigt lycklig.

Den bäste Mercedesförare är Paul di Resta som var sexa i kvalet, den förre F1-föraren Ralf Schumacher startar som 12:a i morgon. Han gör sin första säsong i en ny bil, i fjol körde han en fjolårsbil.

– Jag fick inte ut allt av bilen och det ligger hos mig inte hos bilen. Vi har inte hittat riktigt rätt än, säger Ralf Schumacher till ARD.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

DTM

WTCC